Címlap

Az Ünnepi Könyvhetet 1929 óta, Supka Géza eredeti javaslatának szellemében, az alapító Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szervezi. Az országos könyvhét időpontja minden esztendő júniusának eleje, amelynek pontos idejét az MKKE a rendezvény előtt 4 hónappal köteles nyilvánosságra hozni.

Az elmúlt években sikerült elérni, hogy június elején a fővárosi rendezvényekkel egy időben nyolcvan vidéki településen ünneplik meg a magyar irodalmat és a minőségi magyar könyvkiadást.

A Romániai Magyar Könyves Céhhel együttműködve sikerült elérni azt is, hogy hetven év kényszerszünet után végre lehetett magyar ünnepi könyvhét a határon túl. Erdélyben, Kolozsvárott idén már a 4. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét megrendezésére kerül sor május 29-e  és június 1-je között, azzal a reménnyel, hogy az előrehozott időpont miatt a magyar kiadók is ki tudnak majd állítani a Bánffy-palotában.

Negyedszázad után tavaly újra volt országos vidéki könyvheti megnyitó, a Szent István emlékév jegyében Székesfehérvárott. Idén, a jubileumi 85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok vidéki megnyitójának Szeged városa ad otthont.

Az Ünnepi Könyvhét - nyolc évtizedes hagyományának megfelelően - elsősorban a kortárs magyar irodalom közreadásának ünnepe. Könyvheti mű lehet minden élő magyar szerző első kiadású műve, a klasszikus magyar irodalom új kiadásai.

Forrás

 

Szombathelyi rendezvények június 12-én

 

SZOFI a SEK Könyvtára szervezésében

 


Szombathelyi rendezvények június 7-én

 

Ünnepi Könyvheti programok a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár szervezésében

 

Támogatók,
együttműködők:

 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
 
TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0011 - Tudásdepo Express  
Nyugat-magyarországi Egyetem
     
 

 

 
Dibusz Vilmos grafikus

Támogatók,
együttműködők:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0011 - Tudásdepo Express
Nyugat-magyarországi Egyetem
Dibusz Vilmos grafikus