Gyorskeresés a katalógusban
Bejelentkezés
Naptár
h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Támogatók

 

Címlap

Bolyai tankönyvosztás

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-08-30

Bolyai tankönyvosztás

2016-08-30, 16:40

   |   KATEGÓRIA: OKOS

Ezekben a napokban zárul le az oktatási intézményekben a tankönyvosztás. A Bolyai-iskolában jó előre összekészítették a gyerekek csomagjait, hogy az átvétel zökkenőmentes legyen, és még a bekötésre is maradjon ideje a családoknak. A tanév csütörtökön kezdődik.
Bolyai tankönyvosztás
Egyenként ellenőrzik a szülők a tankönyvcsomag tartalmát a Bolyai János gyakorló iskolában. Nincs nehéz dolguk, mert az augusztus elején megérkezett központi szállítmányt a pedagógusok és a közösségi munkában részt vevő nagyobb diákok osztályonként, név szerint már összekészítették. Múlt héten az alsó és felső tagozatos tanulók, hétfőn a gimnazisták vehették át a kiadványokat.

Papp Tibor - igazgató, Bolyai-iskola

“Iskolánkba 1022 diák jár, így az ő számukra biztosítjuk a tankönyveket. Ebből körülbelül majdnem 500 fő, akik valamilyen támogatásban részesülnek. Az első négy évfolyam térítésmentesen kapja meg a tankönyveket, normatív támogatott pedig körülbelül 200 fő. A többiek pedig a csekkek befizetése után vehetik át a tankönyvcsomagjukat.”

Az ingyenes kiadványok egy része tartós, ezeket a diákok egymástól öröklik. Ahogy a kerettantervet egyre több évfolyamon vezetik be, úgy változik a megrendelt tankönyvek köre is évről évre. Idén nincs jelentősebb változás a kiadványokban. (02.38-) Van, aki családostól érkezett, de a legtöbb szülő még egyedül jött a megadott napon.

Kercselics Katalin

“Azért nem gyerekkel jöttem, mert tenisztáborban van, még kiélvezi az utolsó napokat így, az iskola előtt. És hát várja-e az iskolát? Mint minden gyerek, igen is, és nem is. Azt hiszem, elegendő volt neki a szabadság már. A kedvenc tantárgya a matematika, mert nem kell rá tanulni semmit, csak tudni kell a matematika szabályait.”

A könyvek bekötésére még egy napjuk maradt a családoknak, a tanév első tanítási napja szeptember elseje, csütörtök lesz.