Gyorskeresés a katalógusban
Bejelentkezés
Naptár
«  
  »
h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Címlap

Egyetemi tanévnyitó

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-09-02

Egyetemi tanévnyitó

2016-09-02, 15:06

   |   KATEGÓRIA: OKOS

Szeptember elsejével 57. tanulmányi idényét kezdte meg a szombathelyi campus. A legtöbben idén a pedagógusképzésre jelentkeztek, de töretlen népszerűségnek örvendenek a gépészmérnök és természettudományi képzési területek is.  
Egyetemi tanévnyitó
"Fogadjatok hát barátim engem is szent frigyetekbe, íme esküszöm, áldozatlan címmel nem jövök."
Berzsenyi Dániel A Pesti magyar társasághoz írt költeményének örökbecsű sorainak prózai előadásával kezdődött az ünnepélyes évnyitó, amelynek a mozi adott otthont. Idén összesen mintegy 1900-an vágnak neki Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában a 2016-17-es tanévnek.

Németh István - rektorhelyettes, NYME - Savaria Egyetemi Központ
"Szombathelyen az Egyetemi Központ képzéseit nyolcszázan választották és ők kezdik meg tanulmányaikat. Most nálunk a legnépszerűbb, illetve legnagyobb pozitív elmozdulás a pedagógusképzés irányába ment el, mint országosan is, de továbbra is stabilak számaink a mérnökképzés, természettudományi képzés illetve a bölcsészettudományi képzések területén."

A rektorhelyettes az intézmény duális képzéseinek lehetőségeit is kiemelte, hiszen ezek azonnali integrációt jelentenek a hallgatók számára a munka világába. A statisztikai adatok szerint a végzősök 80 százaléka ragad bent még mindig a felsőoktatási rendszerben nyelvvizsga-bizonyítvány hiányában. A nyelvtanulás fontosságára, valamint a szorgalomra és a kitartásra hívta fel a figyelmet az egyetem rektora.
Faragó Sándor - rektor, Nyugat-magyarországi Egyetem

"Mondanak mindenféle számokat, de az bizonyos, hogy exponenciálisan nő mindazon ismeretek köre, amelyet el kell sajátítani és ezt csak úgy lehet, ha folyamatosan tanulnak."
Az ünnepélyes eskütételt követően Katona Attila a pedagógusképző kar, és Gyurácz József, a természettudományi kar dékánja adta át az elsősöknek az intézmény sálját és nyakkendőjét. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében Szombathely polgáraivá fogadta a hallgatókat.
Nagy Csilla

"Anglisztika szakra jöttem és azért választottam ezt a szakot, mert érdekel az angol nyelv és minden, ami hozzá kapcsolódik. Szombathelyt pedig azért választottam, mert a fővárosból jöttem és ki akartam szakdni onnan és ez egy ideális helynek tűnt."
Szakály Zsolt

"Rekreáció- és egészségfejlesztésre jöttem. Igazából nekem a külföldi munkavállalás lenne a célom és a sport mindig is érdekelt, évek óta járok konditerembe, versenysportot is űztem és úgy döntöttem meg kéne próbálni ezt."

Jelenleg is tartanak a csatlakozási tárgyalások, amelyek alapján várhatóan jövő év január elsejétől a szombathelyi campus az ELTÉ-hez társul. Az erről szóló végső határozatot majd az ELTE szenátusa hagyja jóvá.