Gyorskeresés a katalógusban
Bejelentkezés
Naptár
h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Címlap

Az egyetemisták mind megették, amit főztek

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2018-05-03

Az egyetemisták mind megették, amit főztek

Főzőversennyel és társasjátékkal is tölthették az időt az ELTE SEK hallgatói az egyetemi majális első napján.

Újításokkal és különleges feladatokkal rendezték meg a kétnapos hallgatói mulatozást, amely a korábbi évek diáknapjaiból változott át majálissá. Tegnap délelőtt az egyetemi udvaron már távolról hallani lehetett a finom bográcsgulyások rotyogását: 13 csapat jelentkezett a főzőversenyre – minden bogrács elkelt. Sok más mellett készült „virslis, hagymás, paprikás, paradicsomos lecsó” és „elvileg gulyás, gyakorlatilag majd kiderül”. Mindenesetre a kollégiumi konyhából kiszabadult hallgatók ügyesen pakolták az apró máglyákat, és a fakanál is jól állt a kezükben. Néhány oktató is alkotott csapatot, ők a Kondér Ördögeiként neveztek. Szépen forrt is a vöröslő csülökpörkölt a bográcsukban.

ELTE SEK, főz

A Szamarak csapatának néhány tagja éppen hozzáad, ízesít és kever. Még egyenpólóval is készültek: Szlukovényi Nikolett, Rédecsi Bence, Németh Rebeka és Jancsekity Judit Fotó: Nagy Jácint

Az elkészült ételeket kora délután dr. Németh István rektorhelyettes is megkóstolta, sőt zsűrizte. A 13-féle étel kiadós ebédnek tűnt a kóstolóadagok ellenére. A csapatok is jóllaktak, hiszen ilyenkor mindenki szó szerint megeszi, amit főzött.
Mindeközben zajlott és zajlik a második napon is a diákrektor-választás, amely szintén megújult az idén.
– Savaria-köntösbe bújtattuk most ezt a versengést – mondta Karacsi Gábor, az ELTE PPK HÖK szombathelyi ügyekért felelős alelnöke. – A legionáriusvetélkedővel, harci feladatokkal, ügyességi feladványokkal megidézzük a Savaria Legiót. Ehhez többen tógát és sarut is öltöttek, amiért értékes pontok járnak.

Az első napon óriás-társasjátékkal versenyeztek a csapatok. Az érdeklődési körüknek megfelelően kellett kérdéseket megválaszolniuk – vagy éppen mérlegállásban egyensúlyozni, ha rosszul dobtak a hatalmas dobókockával.
A második napon – azaz ma – kötélhúzó és vízibombázó versenyben kell megmérkőzniük a csapatoknak a Perint-parton – vagy a kevésbé szerencséseknek a Perintben. Erre a versenyre hat csapat nevezett, a csapattagoknak a szokványos feladatok mellett tutajépítő tudományukat is be kell mutatniuk – a csapatkapitányt ugyanis tutajon kell leúsztatni a remélhetőleg kellemes hőmérsékletű patakocskán.


Balogh Bence éppen feladatot teljesít Fotó: Nagy Jácint

A majális mindkét napján lehetőség van kipróbálni a szabadulószobát, vagyis a speciálisan berendezett tantermet – ide is minden hely elkelt. Remélhetőleg végül mindenki kijut majd a képzeletbeli fosztogató banda fogságából.

A programok egészen késő estig eltartanak, hiszen mindkét napot sztárvendég zárja. Szerda este a Groovehouse és Dévényi Tibi bácsi szórakoztatta a közönséget, ma pedig az Irigy Hónaljmirigy zenéjére lehet bulizni még egy utolsót a vizsgaidőszak kezdete előtt.