Gyorskeresés a katalógusban
Bejelentkezés
Naptár
h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
Támogatók

 

Címlap

ELTE-SEK: hatalmas érdeklődés a nyílt napon

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-01-25

ELTE-SEK: hatalmas érdeklődés a nyílt napon

Képgaléria megtekintése2017.01.25. - 19:30 | Büki László 'Harlequin'

ELTE-SEK: hatalmas érdeklődés a nyílt napon

Az ELTE-hez csatlakozó Savaria Egyetemi Központ és az Eötvös Loránd Tudományegyetem január 25-én nyílt napot tartott. Előadások, prospektusok és egyéb szóróanyagok segítették a leendő egyetemi hallgatókat életük egyik legfontosabb döntésének meghozatalában. A délután folyamán az egyetem összes karának kínálatát megtekinthették az érdeklődők.

Az ELTE-SEK képzési kínálatával ismerkedhettek meg a továbbtanulni vágyók és szüleik az egyetem nyílt napján, január 25-én. Zsúfolásig megtelt a Savaria Egyetemi Központ C épületének aulája, ahol az egyetemi karok standjuknál várták az érdeklődőket.

 

Jelentkezési sajátosságok:

Mivel a Savaria Egyetemi Központ ELTE-be történő integrációja a felvételi eljárással párhuzamosan fut, ezért a SEK képzéséire történő jelentkezés a korábbi évektől eltérő módon történik.

A Savaria Egyetemi Központ eddigi képzéseit a jelentkezők továbbra is a Nyugat-magyarországi Egyetem Karai (NYME-BDPK, NYME-TTMK) alatt találják majd meg, ezek a karok integrálódnak majd az ELTE-be. A jelentkezéseket ezekre a képzésekre tehát még az NymE-re adják be a jelentkezők, de szeptembertől az ELTE-re iratkoznak majd be. Azok a szakok, melyek az ELTE jogán indulhatnak (lsd. a lenti összefoglaló táblázat) 2017-ben a Felvételi Tájékoztató január 31-ig a www.felvi.hu-n megjelenő ún. hivatalos kiegészítésében  lesznek megtalálhatóak, már az ELTE karai alatt. Így érdemes tehát a jelentkezéssel megvárni a hivatalos kiegészítés megjelenését. Az ELTE alatt meghirdetett képzések gyors megtalálásához javasolt a www.felvi.hu szakkeresőjének használata, ahol az ELTE és a szombathelyi telephely választásával megtekinthető lesz az összes új Szombathelyen induló képzés.

A jelentkezéseket 2017. február 15-ig kell a www.felvi.hu portál e-felvételi szolgáltatásának felhasználásával benyújtani. Az első három jelentkezés ingyenes. Javasolt az okmányirodákban ügyfélkapu regisztrációt igényelni, mely nem csak az e-jelentkezés hitelesítéséhez, hanem a későbbiekben hallgatói ösztöndíjszerződés és az elhasznált támogatott félévek nyomon követéséhez is hasznos lehet.

Kar

Szint

Szak neve

ELTE-TÁTK

Felsőoktatási szakképzés

gazdálkodási és menedzsment (Szombathely)

ELTE-TÁTK

Felsőoktatási szakképzés

kereskedelem és marketing (Szombathely)

ELTE-TÁTK

Alapképzés

gazdálkodási és menedzsment (Szombathely)

ELTE-TÁTK

Alapképzés

kereskedelem és marketing (Szombathely)

ELTE-PPK

Alapképzés

közösségszervezés (Szombathely)

ELTE-IK

Alapképzés

programtervező informatikus (Szombathely)

ELTE-TKK

Osztatlan

matematikatanár (Szombathely)

ELTE-TKK

Osztatlan

kémiatanár (Szombathely)

ELTE-TKK

Osztatlan

fizikatanár (természettudományos gyakorlatok) (Szombathely)

Részletes felvilágosítást a szakokról és a felvételiről a felveteli@sek.nyme.hu e-mail címen adnak.

 

Átalakuló képzési kínálat:

ELTE integráció egyik legfontosabb újdonsága, hogy új területtel, a gazdaságtudományi képzésekkel bővül a SEK képzési portfóliója. E területen újdonságként jelenik meg a 2017. évi általános felvételi eljárásban a régióban nagy népszerűségnek örvendő gazdaságtudományi alap- és felsőoktatási szakképzések közül  a gazdálkodási és menedzsment, valamint a kereskedelem és marketing szak. E képzéseket az ELTE nagyhírű Társadalomtudományi Kara hirdeti meg Szombathelyen.

 

Az elmúlt évek jelentkezési adatait alapul véve, egyes bölcsészet- és természettudományi alapképzéseket (matematika, fizika, kémia, környezettan, magyar, szlavisztika [orosz]) az intézmény nem hirdette meg, ugyanakkor az ELTE integrációnak köszönhetően a régióban eddig hiányként jelentkező fenti alapképzések közül a magyar, a matematika, a fizika és a kémia osztatlan tanár szakos formái elérhetővé válnak 2017-től szakpáros, valamint diplomások számára egyszakos formában is. A programtervező informatikus BSc szak indításával megjelenik az informatikai képzés is, ami ugyancsak évtizedes hiányt pótol Szombathelyen, míg a nagy múltú népművelő/művelődésszervező és andragógus képzés után az új közösségszervezés alapszakra is jelentkezhetnek az érdeklődők.