Gyorskeresés a katalógusban
Bejelentkezés
Naptár
«  
  »
h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Címlap

Ki ismeri fel jobban a bicikli alkatrészeit? – Technikaverseny a megyeházán

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2018-02-15

Ki ismeri fel jobban a bicikli alkatrészeit? – Technikaverseny a megyeházán

Hosszú idő óta először rendeznek ebben a tanévben tanulmányi versenyt technika, életvitel és gyakorlat tantárgyakból. A verseny Vas megyei fordulóját tegnap tartották a megyeházán.

 

A közlekedés fejlődése és szabályai – így lehetne összefoglalni annak a kérdőívnek a tematikáját, amit a megye tizenegy általános iskolájának hatvan növendéke töltött ki tegnap a díszterem patinás falai között. A helyszín és a verseny utáni vendéglátás a megyei közgyűlés elnökének ajándéka volt a versenyzők számára.
– Az 5-6. és 7-8. osztályosok kategóriájában is az iskolai válogató három-három legjobbja jutott be a megyei versenybe – tájékoztatott Lakner Judit, a táplánszentkereszti diákok felkészítő tanára. Hozzátette: ők az összes felsős tanulóval megíratták a feladatlapot. A kérdéssort Nemes József, az ELTE SEK technika tanszékének oktatója és Sinkovits Ágnes szakfelügyelő állította össze. A kisebbeknek egyebek közt a közúti táblák, a kerékpáralkatrészek ismeretéről kellett számot adniuk, az idősebbeknek már az Otto-motor szerkezetével is tisztában kellett lenniük.
A megoldásra ötven percet kaptak a tanulók.


Hatvan általános iskolás töltött ki feladatlapot Fotó: Nagy Jácint

– Nem voltak nehezek a feladatok, csak a motor működése okozott egy kis fejtörést – számolt be Molnár Noel és Vámos Bence a Reguly iskolából. A káldi kislányok, Dénes Réka, Bacsa Kinga és Németh Renáta az autóbusz műszaki rajzának olvasását tartották egy kicsit erőn felüli feladatnak.
A tanulmányi versenyt az Oktatási Hivatal az idén még csak az ország kilenc megyéjében hirdette meg. A dunántúli döntő áprilisban lesz, Szombathelyen.