Gyorskeresés a katalógusban
Bejelentkezés
Naptár
h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Támogatók

 

Címlap

MEFOB-döntő az asztalnál – Remek eredményekkel tértek haza

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2018-05-04

MEFOB-döntő az asztalnál – Remek eredményekkel tértek haza

Remek eredményekkel tértek haza az ELTE Savaria Egyetemi Központ hallgatói a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokág (MEFOB) asztalitenisz döntőjéről.

 


Balról Kívés István csapatvezető, Bőhm Gábor, Katona Kitty, Varga Dániel, Fekete Katalin, Nagy Martin, Nagy Réka, Földesi András és Csárdi András Fotó: ELTE SEK

Ebben a tanévben is a Pécsi Tudományegyetem rendezte a MEFOB-döntőt asztaliteniszben – külön versenyeztek az amatőrök és az igazolt játékosok. Az ELTE Savaria Egyetemi Központból hét igazolt és egy amatőr sportolóval képviseltette magát. Az amatőrök egyéni versenyében Varga Dániel két könnyű és egy megharcolt győzelem után esett ki. Az igazoltak mezőnyében Katona Kitty, Fekete Katalin és Nagy Réka csapatban szoros mérkőzések után nyert ezüstérmet, míg a Katona- Fekete duó párosban is másodikként zárt. Mindhárman rajthoz álltak egyéniben is. Nagy Réka egy győzelem és egy vereség után búcsúzott, Katona Kitty és Fekete Katalin viszont bejutott a legjobb négybe. Katalin bronzérmes lett, Kitty pedig döntőben maradt alul, ezüstéremmel zárt. A férfiaknál Csárdi András Földes Andrással, Bőhm Gábor pedig Nagy Martinnal párban versenyzett mind a kétfős csapatok, mind a párosok küzdelmében. Mindkét együttes két-két mérkőzést nyerve itt is, ott is bejutott a legjobb nyolc közé, ahol aztán Csárdiék búcsúztak, a Bőhm-Nagy duó viszont két bronzérmet gyűjtött be. Valamennyi fiú rajthoz állt egyéniben is – mindenki nyert meccseket. Bőhm Gábor jutott a legtovább. Sorra győzte le először csoportbeli ellenfeleit, majd az egyenes kieséses szakaszbelieket is. A döntőben a Celldömölk extraligás csapatának éljátékosa, Szita Márton várt rá. Gábor a Sopron egykori extraligásaként jól ismerte ellenfelét, több szoros mérkőzést vívtak már egymással. Ismét nagyot csatáztak, ezúttal Szita nyert 3:1-re, Bőhm Gábor a dobogó második fokára állhatott. Az ELTE SEK hallgatói hét éremmel tértek haza, ráadául az összesített csapatversenyt megnyerték a szombathelyiek.
– Hosszú ideje járunk már az asztalitenisz MEFOB-ra – árulta el Kívés István csapatvezető. – Kezdetben csupán egy-két megnyert szett, vagy néhány győztes mérkőzés volt a mérlegünk. Úgy három éve kezdtük meg
az éremgyűjtést. Az idei teljesítményünkkel pedig véglegesen felkerültünk az egyetemi asztalitenisz térképére. A csapat szakmai összeállításában komoly érdemeket szerzett Nagy Réka.