skip to navigation

Megkezdődött a 84. Ünnepi Könyvhét és a 12. Gyermekkönyvnapok

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2013-06-06

Megkezdődött a 84. Ünnepi Könyvhét és a 12. Gyermekkönyvnapok

nyomtatás 
Tisztelt látogatóink! 

Médiaszerverünk szervizelése miatt a videós tartalmak pár napig időszakosan nem lesznek elérhetőek oldalunkon. A karbantartás ideje alatt kérjük, látogassanak el Youtube csatornánkra, a youtube.com/szombathelyitv oldalra, és böngésszenek kedvükre videós anyagaink, műsoraink között!

 Szombathelyen  a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Könyvtára „felolvashow”-val ünnepelt csütörtökön.

Az óvodásoktól az általános iskolásokon át, az idősebb olvasóknak is szóltak a programok a felolvashow-pontokon, Szombathelyen, az ünnepi könyvhéthez kapcsolódva, immár harmadszor.

Janzsóné Sipos Melinda, könyvtáros, a felolvashow szervezője, NYME-SEK
„Én azt gondolom, hogy ennek mindig fontos üzenete van, mi azt vesszük észre, hogy egy-egy ilyen program után például a középiskolások beiratkozása jelentősen megnövekszik, sőt vannak olyan általános iskolások is, akik érdeklődnek az egyetemi könyvtár iránt.”

Papírszínház, verses-játékos foglalkozások, interaktív műsorok – színes és mozgalmas könyves programok várták a kisebbeket és a nagyobbakat az egész városban.

Dr. Czetter Ibolya, oktatási dékánhelyettes, intézetigazgató – Irodalomelméleti Intézeti Tanszék, főiskolai tanár
„Azt gondolom, hogy mindenki, aki a kultúrát félti, és a kultúrát fontosnak tartja a mai korban, annak az olvasás azért is fontos, mert általa a saját világát is bővítheti, olyan ismereteket tudhat meg, amelyek csak a könyvekben vannak meg.”

Olvasópont volt például a Berzsenyi Dániel Könyvtár, az Iseum, a Szent Norbert templom, de még a villamos is, a Smidt Múzeum kertjében, valamint a Weöres Sándor szobor.

Nagyné Korompai Kyri, könyvtáros
„Szerintem a fiatalok olvasnak, és nagyon sokfélét olvasnak és volt már itt olyan lány, aki a saját novelláját olvasta fel a többieknek. Néha meglepetéseket is okoznak, hogy milyen komoly könyveket hoznak magukkal, néha meg a Szent Johanna Gimit.”

A 84. Ünnepi Könyvhét június 10-ig kínál programokat országszerte, így Szombathelyen is.

2013. június 06.

hallgato, 2013, november 26 - 14:49
Gyorskeresés a katalógusban

Menü

Bejelentkezés

Navigáció

Naptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

 

Google