Gyorskeresés a katalógusban
Bejelentkezés
Naptár
h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
Támogatók

 

Címlap

Nyitott egyetem

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-06-14

Nyitott egyetem

2016-06-14, 19:48

   |   KATEGÓRIA: OKOS

Ismét kinyitotta kapuit a Savaria Egyetemi Központ a középiskolások számára, hogy megmutassa az intézményben folyó képzéseit.
Nyitott egyetem
Nyitott laborok és előadások várták a középiskolás dákokat, látványos kémiai kísérleteknek lehettek szemtanúi, de megismerkedhettek a gépgyártástechnológiai labor gépparkjával is.
A 3D-s nyomtató működésével ismerkednek a Savaria Egyetemi Központ nyitott egyetem rendezvénysorozatára látogató középiskolások. A májusban megkezdett rendezvénysorozaton a bemutatkozik a szombathelyi egyetem közel teljes képzési kínálata, nem csak előadásokkal, de pldául a gyártástechnológiai labor teljes gépparkját is megismerhetik a középiskolások. (160613sek_nyitott_egyetem)

Merklin Tímea - kommunikációs munkatárs, NymE - SEK"De a D épületben a Német Tanszéken, a Magyar Irodalom Tanszéken is vannak órák. A Művészeti Intézetben restaurátor műhelyt, fotólabort lehet látogatni. Tóth Csaba az idén március 15-én kitűntetett friss Munkácsy-díjas kollegánk tartott tárlatvezetést a saját kiállításában, az Ének Tanszéken egy flashmobot hallgatthattak meg a zenei érdeklődésű gimnazisták."
A természettudományi karon mikrobiológiai előadások várták az érdeklődő diákokat, de megismerkedhettek a mikroszkóp alatti világgal is. A kémia tanszék is megpróbálta közelebb hozni a diákokhoz saját szakterületét. 
Füzesi István - adjunktus, NymE - SEK - Kémia Tanszék

"Az volt a kísérletsorozat címe, hogy Vigyázat, robban! úgyhogy ennek megfelelően lángfestéses, robbanásos, fény és hanghatásokkal járó kísérletek voltak."

Az egyetem arra is figyelmet fordít, hogy amellett hogy megpróbálják közelebb hozni a középiskolásokhoz a felsőoktatás világát, teljes körű tájékoztatást is adjon a felvételi előtt álló diákokhoz.