Gyorskeresés a katalógusban
Bejelentkezés
Naptár
h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
Támogatók

 

Címlap

Sikertörténetté válhat a közgazdasági képzés az ELTE-SEK-en

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-04-20

Sikertörténetté válhat a közgazdasági képzés az ELTE-SEK-en

frisss.hu fotó: Bodorkós Máté • 2017. április 20., csütörtök • 12:19 •   •   0
Az ELTE helyben van!
Az ELTE helyben van!

Illés Károly, alpolgármester, Juhász Gábor, a társadalomtudományi kar dékánja, és Varga Imre a szombathelyi képzés közgazdasági csoport vezetője tartottak kerekasztalbeszélgetést szerda délelőtt az egyetemen. Bár a képzések korábban a Nyugat-magyarországi Egyetemhez tartoztak most már az ELTE égisze alatt folytatódnak, és az első felvételi jelentkezések alapján sikerszak lehet néhány éven belül a közgazdasági képzés (is) Szombathelyen. A cél persze az lenne, hogy egy erős képzési portfólióval minél több hallgatót tudjanak idecsábítani Szombathelyre, a helyi diákok pedig maradjanak az itteni egyetemen. A szakértők egyetértettek abban, hogy meg kell erősíteni a közgazdaságtudományi szak oktatói állományát, de a legfontosabb, hogy továbbra is gyakorlatorientált képzés legyen a húzóereje.

Illés Károly alpolgármester is a szombathelyi felsőoktatási intézményben szerezte anno a diplomáját, később a bankszektorban helyezkedett el, és a mai napig csak dicsérni tudja az itteni képzést. Mint mondta, városvezetői szemmel is kiemelt fontosságú a közgazdasági képzés a városban, ami az ELTE idejövetelével csak még rangosabb diplomát ad az itt tanuló hallgatóknak.

1999-ben indult Szombathelyen először közgazdasági képzés, akkor sikertörténet volt, remélik, hamarosan újra az lesz, amire amúgy minden esély megvan, hiszen idén első helyen 120 diák jelölte ezt a szakot. A gépészmérnök képzés mellett a közgazdasági szférában is egyre több vállalattal köt szerződést az egyetem, hogy a hallgatók gyakorlati helyükön tényleg a szakmát tapasztalják meg, sőt a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium diákjai is jól járnának, erős alapot jelet az iskolai képzés a szombathelyi felsőoktatási jelentkezésnél. Vas megye gazdaságfejlesztésében nagy szerepet kap a közgazdasági képzés, hiszen az itteni nagyvállalatok, multinacionális cégeknek munkaerőre van szüksége.

ELTE-SEK, nagyvállalatok, Szombathely, közgazdaság

A beszélgetésen elhangzott, hogy tervezik egy turizmus-vendéglátás szak indítását is, duális képzésben, mivel ez folyton növekvő ágazat. Építenének ezen belül a gyógyturizmusra, a vallás-és kultúrturizmusra, továbbá a sportturizmusra is, mivel Vas megye adottságai, turisztikai vonzereje, gyógyfürdői ehhez mind jó alapul szolgálhatnak. 

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA