Gyorskeresés a katalógusban
Bejelentkezés
Naptár
«  
  »
h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Címlap

Szombathelyen tartotta közgyűlését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-05-15

Szombathelyen tartotta közgyűlését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

2017-05-15, 14:08

   |   KATEGÓRIA: OKOS

Az ELTE Savaria Egyetemi Központban tartotta ülését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Közgyűlése. A többi között szó esett az alacsony ösztöndíjak emelésének lehetőségérről, és a szervezet munkájának átláthatóságáról is.
Szombathelyen tartotta közgyűlését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája
“Az országnak az ásványkincse az elsősorban a szürkeállománya! Ebből tud igazán meríteni, és ebből tud igazán építkezni, és ezt az Eötvös Loránd Tudományegyetem nagyon határozottan képviseli. És ezért fordít olyan komoly figyelmet a hallgatói minőségre, és a tehetséggondozásra, tehetségmentésre" - ezt emelte ki Mezey Barna, az ELTE rektora a hallgatói közgyűlés megnyitóján. 

Az eseményen - a mintegy 130 hallgatói képviselő mellett - részt vett Hende Csaba országgyűlési képviselő, Puskás Tivadar polgármester is. “Országos Hallgatói Konferenciát második alkalommal rendezünk Szombathelyen, az első 2010-ben volt, és ez lenne a második, és egyben az ELTE keretében az első ilyen konferencia" - tette hozzá Németh István rektorhelyettes. 

Mindenekelőtt a Jövőkép programról tárgyaltak a hallgatók képviselői. Ennek célja, hogy a felsőoktatásban felhalmozódott problémákat, feszültségeket egyeztessék a hallgatókkal, és tolmácsolják a felvetéseket kormányzat, a felsőoktatási kerekasztal felé. “Úgy látjuk, hogy az ösztöndíjreform szükségessége az, ami elsősorban megjelenik a hallgatók részéről, de sok más, a felsőoktatást érintő probléma is terítéken van, ezeket fogjuk áttárgyalni, illetve a következő lépéseket" - fogalmazott Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke.

A hallgatói képviselők jutalmazásának irányelvéről is egyeztettek az országos konferencián: szükségesnek látják ugyanis a hallgatói önkormányzatok megreformálását, a kifizetések átláthatóbbá tételét is. A cél az, hogy az elvégzett munkáért azzal arányos jutalmat kapjanak a diákok képviselői.