Gyorskeresés a katalógusban
Bejelentkezés
Naptár
h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Támogatók

 

Címlap

Szombathelyi sikerek a diákolimpiai elődöntőben

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-02-07

Szombathelyi sikerek a diákolimpiai elődöntőben

2017-02-07, 16:46

   |   KATEGÓRIA: SPORT

A Zrínyi-iskola csapata megnyerte a diákolimpia játékos sportversenyének területi  erőfelmérőjét, ezzel bejutott az országos döntőbe. Az ezüstérmes Derkovits a fővárosi pótselejtezőn harcolhatja ki a fináléba kerülést.
Szombathelyi sikerek a diákolimpiai elődöntőben
Vas, Zala, Somogy, valamint Veszprém megye két-két csapattal vett részt a diákolimpia játékos sportversenyének Szombathelyen megrendezett országos elődöntőjében. A hazai színeket a Zrínyi- és a Derkovits-iskola képviselte. Mindkét gárda óriási szurkolótáborral érkezett a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában megtartott erőfelmérőre. Ennek köszönhetően biztosított volt a remek hangulat és a mindent elsöprő buzdítás. “Szombathely MJV saját magáénak érzi ezt a játékos sportversenyt, hiszen tudjuk, hozt ezt Szombathely indította el ebben a formában. Azt lehet mondani, hogy nagyon népszerű. Szombathelyről szinte minden általános iskola indult, ez nagyon fontos dolog. Például egész Budapestről hat csapat indult csak" - fogalmazott Varga Jenő, a Városi Diáksport Szövetség elnöke. 

A szombathelyi színeket képviselő két iskola közül tavaly a Zrínyi szerepelt jobban. Ők az országos döntőben a második helyen végeztek, így nem csoda, hogy most is komoly reményekkel vágtak neki a területi viadalnak. “A Derkó a legnagyobb ellenfél, de az elsők akarunk lenni" - mondta Fábián Zénó, a Zrínyi-iskola versenyzője. 

A Derkovits csapata is megpróbált maximálisan felkészülni a viadalra, de őket teremgondjaik hátráltatták az edzésekben. Azért a város segítségével ezen a gondon is sikerült úrra lenniük. “Heti négyszer edzettünk. Minden hetedik órában és két alkalommal mentünk ki az Aréna Savariába busszal a gyerekekkel. Hétfőn és csütörtökön. A másik két edzés az iskolában volt. Sajnos az iskolának kicsi a tornaterme, ezért kellett az Arénába kimenni, hogy ott  tudjunk 20 méteres pályára gyakorolni" - tette hozzá Török Richárd, a Derkovits-iskola testnevelőtanára. 

A verseny végül teljes szombathelyi sikert hozott. A győztes Zrínyi egyből a március végén Egerben megrendezendő országos döntőbe kvalifikálta magát, míg az ezüstérmes Derkovits a budapesti pótselejtezőben harcolhatja ki a fináléba kerülést.