skip to navigation

Tanévnyitó az egyetemen

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-09-06

Tanévnyitó az egyetemen

2017-09-06, 20:42

   |   KATEGÓRIA: OKOS

Megkezdődött az 58. akadémiai tanév a Savaria Egyetemi Központban. Az idén már az Eötvös Loránd Tudományegyetemre nyertek felvételt az elsős hallgatók.
Tanévnyitó az egyetemen
Ismeretlen szerző Mi Favorita című művének gitáron előadott dallamaival kezdődött az ünnepélyes tanévnyitó az ELTE Savaria Egyetemi Központban. Az idei az első tanév, amikor a szombathelyi campus az Eötvös Loránd Tudományegyetem tagjaként indítja a szemesztert. Borhy László, az ELTE rektora köszöntőjében kiemelte, hogy a nagymúltú budapesti intézmény kiemelt célja Szombathelyen a tanárképzés régi vonzerejének visszaállítása, a műszaki felsőoktatás és a gazdaságtudományi képzések fejlesztése. "Évszázadokban, évezredekben gondolkodó ókorkutató régészként különös örömmel tölt el, hogy hazánk legrégebb óta, immáron 383. tanévébe lépve folyamatosan működő elitegyeteme, hazánk legrégebbi, Claudius császár által alapított városában, Savariában, Szombathelyen, szülővárosomban kezdheti el első akadémiai évét" - mondta Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora. 

Idén 560 elsőéves  kezdi meg egyetemi tanulmányait a szombathelyi campuson. Ide most már bekerülni, ezek a hallgatók akik itt vannak, azok 30 ponttal többel tudtak, mint tavalyi évben. Jövőre ezt tovább emeljük. Ugyanazt a diplomát kapják mint Budapesten, ELTE-s diplomát, ehhez egy színvonal társul, tehát azt tudom mondani, hogy elindult az a folyamat, amit megígértünk a szülőknek, hogy ha ránk bízzák a gyermekeiket, akkor Szombathelyen ELTE képzést és ELTE diplomát fognak kapni" - hangsúlyozta Németh István, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese. 

Az elsőévesek különböző szempontokat vettek figyelembe  a szombathelyi felsőoktatási intézmény kiválasztásában. "Az ELTE a legjobb egyetem Magyarországon, és így hogy közelebb is van nekem és nem kell Pestre mennem, hogy az azonos szintű oktatást megkapjam ez is lényeges volt" - mondta Faller Anna, anglisztika szakos hallgató. "Az ELTE híre az azért megelőzte önmagát, másrészt pedig a távolság legyőzhető, nem kell Pestre és máshova se mennem" - tette hozzá Bándori Martin gépészmérnök hallgató. 

Az elsőévesek fogadalmat tettek az egyetem és a tudás megszerzése mellett, majd Puskás Tivadar, polgármester Szombathely polgárává fogadta a tanulmányaikat megkezdő gólyákat.
meszter, 2017, szeptember 27 - 07:46
Gyorskeresés a katalógusban

Menü

Bejelentkezés

Navigáció

Naptár

«  
  »
h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

 

Google