Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
«  
  »
M D M D F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Startseite

Biztos jövő cégnek, hallgatónak

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2015-09-08

Elkezdődött a duális gépészmérnökképzés Szombathelyen. Az első évfolyamára felvett 80 gépészhallgatóból 59 a duális képzésben vesz részt. A partnercégek között van a lövői Roto és a soproni IMS.

 

A Nyugat-magyarországi Egyetemhez tartozó szombathelyi gépészképzés kilenc partnercéggel indul, köztük két Győr-Moson-Sopron megyei vállalat, a Roto Elzett Certa Kft. és az IMS Connector Systems Kft. együttműködésével. A múlt héten tartott aláírási ceremónián a partnercégek képviselői aláírták az együttműködési szerződést a hallgatókkal.

A Roto részéről Kocsis Ernő igazgató írta alá a hallgatói szerződéseket.
A Roto részéről Kocsis Ernő igazgató írta alá a hallgatói szerződéseket.

 

A Roto a soproni régió egyik legnagyobb munkáltatója, fő profilja nyílászáró-vasalatok gyártása, a gépészképzés keretében idén két hallgatóval kötöttek szerződést, melyet aztán évről évre bővíteni szeretnének. A jármű-elektronikai berendezéseket, csatlakozókat gyártó IMS CS egy hallgatóval szerződött.
A duális gépészmérnökképzés az egyetem és az iparvállalatok együttműködését teremti meg.

A hallgatók képzési idejük felét az egyetem gépészmérnökprogramjában töltik, a másik felét azoknál a cégeknél, ahol elméleti ismereteiket alkalmazhatják, technológiákat tanulhatnak, valós problémákat oldhatnak meg.

A gyakorlatorientált képzésben részt vevők havonta pénztámogatást kapnak, az oklevél megszerzése után pedig alkalmazza őket a vállalat, amelyhez most szerződtek. A duális képzés a hallgatók és az egyetem számára biztos jövőt, a cégeknek folyamatos szakmai utánpótlást, továbbfejlesztési lehetőségeket biztosít.