skip to navigation

Fejlesztések, megújuló kampusz és magánéleti örömök: Hende Csaba értékeli a 2016-os évet

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-12-29

Fejlesztések, megújuló kampusz és magánéleti örömök: Hende Csaba értékeli a 2016-os évet

2016. december 29., 05:20 szerző: Cseszkó Tamás 
Szombathely - Lapunk sorozatában Vas megye országgyűlési képviselői értékelik a mögöttünk álló évet. Elsőként dr. Hende Csabát, Szombathely parlamenti képviselőjét kérdeztük.

Mi volt a legörömtelibb esemény a magánéletében az elmúlt esztendőben? - tettük fel a kérdést dr. Hende Csabának, aki a 2016-os esztendőt értékelte lapunknak. - Nagy volt az öröm a családban, hiszen Bori lányom férjhez ment. Hihetetlen, hogyan repül az idő, jó látni, ahogy a gyermekek felcseperednek és önálló családot alapítanak - mondta Szombathely országgyűlési képviselője.

- Ha mindenképpen szeretnénk jelzőt használni, talán a történelmi lenne a legjobb kifejezés a mögöttünk álló esztendőre - folytatta. - Olyan dolgok történtek városunkban, amelyekre hosszú évek múlva is emlékezni fognak az utánunk jövők. Talán egy egész újságot meg lehetne tölteni az elmúlt évben megvalósult beruházásokkal, fejlesztésekkel. Mindenképpen meg kell említenünk az M86-os út fejlesztését, mely immáron elkészült, a miénk, senki nem veheti el tőlünk. Ezzel párhuzamosan nem állt meg a közlekedésfejlesztés, elkészült a Szombathely és Zalaszentiván közötti vasútvonal villamosítása, a TOP programnak köszönhetően pedig új kerékpárosbarát beruházásokat is végrehajtunk. Szintén óriási győzelem a Falco-ügy, hosszú és kemény küzdelemmel a gyár meghajolt az emberek akarata előtt, sikerült őket térdre kényszeríteni, a mérőműszert már felszerelték, jövőre pedig meg-építik a szűrőberendezést is. A sport területén sincs okunk a szégyenre, jó ütemben halad a Haladás Sportkomplexum építése, az uszodafejlesztés pedig olyannyira előrehaladott állapotban van, hogy ismét lehet használni a belső medencéket. Szólnunk kell a Modern Városok Programról is, melynek köszönhetően szintén látványos fejlesztések kezdődtek, példaként említeném a Savaria Múzeum fel-újítását. Tényleg büszke vagyok arra, hogy akármerre járunk a városban, mindenhol építkezésekbe botlunk, látszik, hogy mindenhol épül valami Szombathelyen.

Dr. Hende Csaba köszönetet mond a helyi polgároknak, akik kemény munkával, áldozatvállalással megteremtették a siker alapját  Fotó: Cseszkó Tamás

Az épületek mellett Hende Csaba szerint fontos a lélek épülése is. Úgy látja, hogy Szombathelyen valóban egy szellemi központ van kialakulóban. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy januártól az ELTE tagintézményeként működik a Savaria Egyetemi Központ. 
- A csillagok állása kedvező, most úgy tűnik, végre újra magára talál a helyi felsőoktatás - tette hozzá. - Az is világosan látható, hogy akkor tudunk a lélek építésével foglalkozni, ha a helyiek megfelelő körülmények között tudnak élni, ezért is szorgalmazom a folyamatos béremeléseket, amelyekhez jó lépcső a jövő évi költségvetésben rögzített minimálbér-emelési és adócsökkentési program. Az emberekkel beszélgetve úgy érzem, a város immáron újra a Nyugat királynője lett, és a környező nagyobb városok polgármesterei, országgyűlési képviselői is irigykedve csodálják a településünket. Persze nem állhatunk meg, sok még a dolgunk, hiszen az a célunk, hogy olyan Szombathelyt építsünk, ahol mindenki a legjobb tudása szerint tud boldogulni. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a helyi polgároknak, akik kemény munkával, áldozatvállalással megteremtették a siker alapját, ígérem, a jövőben is azon fogok dolgozni, hogy minél több kisebb és nagyobb sikernek örülhessünk közösen.

Cseszkó Tamás

Verfasst von hrita am 2017, Januar 24 - 11:55
Gyorskeresés a katalógusban

Menü

Benutzeranmeldung

Navigation

Kalender

M D M D F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 

 

Google