Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
«  
  »
M D M D F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
Támogatók

 

Startseite

Huszadik alkalommal rendezték meg a városi Sportkarácsonyt

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-12-21

Huszadik alkalommal rendezték meg a városi Sportkarácsonyt

2016-12-21, 14:30

   |   KATEGÓRIA: SPORT

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is több mint száz  elismerés talált gazdára. A Pünkösthy Csaba-díjat Antoni Zsolt, míg az Unger József-díjat Sárai Gabriella vehette át.
Huszadik alkalommal rendezték meg a városi Sportkarácsonyt
“Hagyomány már, hogy ilyenkor advent végefelé, Karácsony közeledtén a sportolókat üdvözöljük. Azokat a sportolókat, akik számunkra példaképek" - Puskás Tivadar polgármester ezekkel a szavakkal köszöntötte a 20. városi Sportkarácsonyra összesereglett vendégeket, meghívottakat. A szokásoknak megfelelően idén is a szabadidősport, a diáksport, valamint az élsport területén komoly eredményeket elérő versenyzőket, edzőket, aktivistákat jutalmazták meg.“Úgy gondolom, hogy év végén az ember kicsit belefárad a sok munkába. A rengeteg edzésbe, a versenyekbe, a stresszelésbe. Pláne egy olimpiai évben. Elég hosszú év volt és ilyenkor nagyon jól esik az embernek, ha gonol rá saját városa, klubja" - fogalmazott Ligeti Dániel birkózó. 

Az ünnepség keretében összesen 123 elismerés talált gazdára.  A három legjelentősebb kitüntetés közül a Pünkösthy Csaba-díjat Antoni Csaba cselgácsedző, sportvezető, az Unger József-díjat Sárai Gabriella testnevelő, míg a Sport támogatásért díjat Juhász Tibor, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület első embere vehette át. “Nagyon meglepett és nagyon köszönöm, annál is inkább, mert ebben valóban nem egy év, hanem egy fél élet munkája van benne. Nagyon jól esik és nagyon megtisztelő. Nem csak nekem, hanem az egész klubnak és a vízilabdás életnek Szombathelyen" - monda Juhász Tibor, az AVUS elnöke

A Sportkarácsony keretében köszöntötték Török Pétert és Németh Zsoltot is. Előbbit a Szombathely Sportjáért Életmű-díj, míg utóbbit a Tóth Géza-díj  boldog tulajdonosaként, ám ők elsimerésüket már a Szent Márton Gálán átvehették, így most a gratulációkat és a hatalmas ünneplést zsebelhették be. Ugyanezt tehette Király Gábor is, aki már Szombathely díszpolgáraként vett részt a 20. városi Sportkarácsonyon.