Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
«  
  »
M D M D F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Startseite

Igazi márka az ELTE-diploma

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2018-02-19

Igazi márka az ELTE-diploma

Csaknem száz diplomással lettünk többen

– Egy város életében a legnagyobb események egyike, amikor fiataljai diplomát kapnak, mostantól a jövő tudását önök határozzák meg, ami egyszerre felelősség és gyönyörű feladat is – mondta köszöntőjében dr. Puskás Tivadar polgármester szombaton délelőtt, a Savaria mozi zsúfolásig telt nagytermében az ELTE Savaria Egyetemi Központ diplomaosztó ünnepségén, ahol 97-en vehették át oklevelüket. A polgármester nemcsak a diákoknak köszönte meg az évek alatt nyújtott teljesítményét, hanem a szülőknek is, hogy biztosították mindehhez a megfelelő hátteret, majd arra kérte a diákokat, ha tehetik, maradjanak a városban, ha pedig elmennek, térjenek majd vissza.


Németh Enikő dr. Prónai Csabától, az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánhelyettesétől veszi át diplomáját Fotó: Unger Tamás

Ugyanezt kívánta dr. Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Kar dékánja is. – Nyitva önök előtt a világ, de sose felejtsék el azt, hogy erkölcsi kötelességük, hogy hazánk javára végezzék munkájukat. Ha elkerülnek messzire, és tapasztalatot, tudást szereznek, hozzák haza azt a tudást. Szombathely, Magyarország, az ELTE visszavárja önöket. A dékán kiemelte: az ELTE diplomája egy márka, és számít az, hogy most az ország vezető egyetemének diplomáját viszik magukkal.
– A legjobb egyetem legjobb diplomáját kapják most meg – mondta dr. Németh István az ELTE szombathelyi koordinációs rektorhelyettese is, aki beszédében utalt a végzősökre váró feladatokra. – A világ sosincs kész, de élnek benne értelmes emberek, akik ezt a lehetőségekhez és a kihívásokhoz mérten, mindig jó kezekben tartják. Az egyetem feladata, hogy ezeket a kihívásokat előre lássa, hogy olyan képzéseket kínáljon, amelyekkel a gondokon úrrá tudnak lenni, és a társadalmat, szeretett országunkat a legjobb irányba tudják vinni. Ez az az út, amelynek önök az elején állnak, és ez az a kihívás, ami önökre vár.

 

– A végzős egyetemisták mellett azt is ünnepeljük, hogy ez az értékhordozó és hagyománytisztelő egyetem meglelte új otthonát az ősi Savariában, a mai Szombathely városában. A legfontosabb értéke egyetemünknek a szabadsága, az az egyetemi autonómia, amely a kiválóságot és az érdemet pajzsára emelve biztosította a történelem viharai között egyetemünk fennállását és fejlődését. Ugyanilyen fontos a tanítás, a tanulás szabadsága, amely biztosítja a korlátok nélküli tudományos vitát, amelyben csak az igazságnak van ereje, a hierarchiának nincsen – fogalmazott beszédében dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője.
A beszédeket követően a frissdiplomások jobb kezüket a szívükre téve megesküdtek, hogy Magyarország Alaptörvényéhez és a magyar néphez mindenkor hűek leszek, majd tanáraiktól átvették az elmúlt évek munkájának gyümölcsét, a diplomájukat.