skip to navigation

Így ünnepelték a költészet napját Szombathelyen

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-04-12

Így ünnepelték a költészet napját Szombathelyen

2017-04-12, 09:00

   |   KATEGÓRIA: KULTÚRA

Szombathelyen több kisebb programelemből álló eseménysorozattal emlékeztek meg a Magyar Költészet Napjáról. A programok közt versdal építés, megzenésített versek szerepeltek, de több kávézóban a betérők kedvenc versükkel fizethették ki a fogyasztásukat.
Így ünnepelték a költészet napját Szombathelyen
Megzenésített versek csendültek fel Szombathelyen a Weöres Sándor-szobornál helyi fiatalok előadásában a Magyar Költészet Napja alkalmából. "Lutor Katalin és Doma Bence, két szombathelyi fiatal zenész ad elő megzenésített verseket. A versek természetesen szabadon választottak, természetesen ilyen szempontból, hiszen a költészet napját ünnepeljük" - tette hozzá Prieger Szabolcs, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatóhelyettese. A szobornál egy órán keresztül élvezhették a zenés költészeti programot az arrajárók. “Lesz Szabó Balázs Bandája  ami Grecsó Krisztián vers, például az Ami elhasadt, lesz Magashegyi Underground ami Závada Pétertől a Szinopszis, Juhász Gyulától a szerelem, ami egy személyes kedvencem, valamint mivel Weöres Sándor mellett ülök, lesz Weöres Sándor vers is, ami a Valse Triste, a Szomorú keringő" - sorolta Lutor Katalin. 

Emellett a város több pontján is különböző programokkal próbálták közelebb hozni a költészetet a városlakókhoz. "Délután illetve a műsorrendi vetítések előtt itt a moziban, Szombathely központjában úgynevezett futólag, futófényeket nevesítettünk, haiku szombathelyi költők megjelenítésére, nagyon népszerű, egyet idéznék is: Villanypóznák között izzik az áram" - fogalmazott Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója. 

A város három kávézójában a betérők kedvenc versük nyomtatott vagy kézzel írt példányával fizethették ki fogyasztásukat. "Nagyon jónak tartom ezt a megmozdulást, ugyanis a verset szerintem mindenki szereti tudatalatt, és ez kihozza belőlük, ha ilyen lehetőség van akkor kihozza belőlük a vers imádatát" - mondta Tátrainé Kulcsár Irén. 

A Weöres Sándor-szobornál pedig egy versfalat állítottak fel, ahová bárki elhelyezhette kedvenc magyar versét. 
Verfasst von meszter am 2017, April 18 - 09:42
Gyorskeresés a katalógusban

Menü

Benutzeranmeldung

Navigation

Kalender

«  

Mai

  »
M D M D F S S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

 

Google