Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
«  
  »
M D M D F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Startseite

Innovációs workshop a SEK-en

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2018-06-20

Innovációs workshop a SEK-en

Június 15-én, péntek délelőtt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Innovációs Központjának munkatársai tartottak beszélgetéssel egybekötött előadásokat a Savaria Egyetemi Központ Tanácstermében megjelent szombathelyi oktatóknak.


A prezentációk áttekintették az egyetem innovációs stratégiáit, bemutatták, hogy miként gondolkodnak az egyetemi polgárok az innovációról, illetve, hogy egyáltalán hogyan definiálják ezt a kifejezést.

Szeretnének bekapcsolódni

Elsőként Magyar Dániel, az ELTE Innovációs Központjának igazgatója köszöntette a megjelenteket és összefoglalta a délelőtt menetrendjét: a két, innovációs gyakorlattal és felméréssel foglalkozó előadás után beszélgetésre és ebédre várják a téma iránt érdeklődő egyetemi oktatókat, dolgozókat. Bár az ELTE-t sokan az alapkutatások bázisának tartják, az intézmény egyre inkább szeretne bekapcsolódni az újító fejlesztések világába. Az Innovációs Központ ezeknek a feltételeit, koordinálását és adminisztrációját látja el, de fontos támogató funkciója van, sőt a szabadalmaztatásban is a kutatók segítségére lehet.


A párbeszéd volt a lényeg Fotó: ELTE SEK Facebook-oldala

Haladni a korral

Dr. Németh István, szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettes a minikonferencia fontosságát emelte ki: fel kell ébredni, haladni a korral és a megújulás lehetőségeit keresni, utalt a téma időszerűségére. A rektorhelyettes szerint az órák alatt a legkiválóbb sakkmesterek szintjére emelkedő mesterséges intelligencia korát éljük, ahol a tudás és készség újraértékelődik, hamarosan kiderül, hogy mi lesz az ember szerepe az új, digitális világban. Véleménye szerint az Ipar 4.0 korszakában a „Learning 3.0” szintjére kell emelkednünk, amely a közös tudásszerzést és megosztást jelenti, elmosódnak a határok tanár és diák, intézmény és külvilág között.

Nyári Lajos innovációs szakértő az ELTE-n belüli, innovációval kapcsolatos felmérés eredményeit mutatta be: a felmérésben résztvevőknek értékelniük kellett az egyetem innovációs gyakorlatát, ennek a tevékenységnek a hasznát és fejlesztési javaslatokat is megfogalmazhattak: a szombathelyi találkozónak is célja, hogy valódi párbeszédet folytassanak az ELTE érdekelt részei.

Az előadásokat kötetlen beszélgetés és hozzászólási lehetőség követte, majd ebédre invitálták a megjelenteket.