Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
«  
  »
M D M D F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Startseite

Jelentősen nőtt a Savaria Egyetemi Központ képzéseire jelentkezők száma

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2018-04-13

Jelentősen nőtt a Savaria Egyetemi Központ képzéseire jelentkezők száma

 


 
 
00:00
 
 
 
 
00:00
 
 
 
 
 
 
 
 


Adásban volt: 2018. április 13.

Ezernél is  többen jelölték meg első helyen a szombathelyi szakok egyikét, mint egy évvel korábban. Ez hatszorosan meghaladja az országos átlagot.

Hatalmas és átütő sikernek értékelte az idei általános felsőoktatási felvételi eljárást Szombathelyen a Savaria Egyetemi központ rektorhelyettese. A közel 2 százalékos országos, és a 8 százalékos ELTE -átlagnál magasabb, több mint 11 százalékos emelkedés rajzolódik ki az első helyes jelentkezések vonatkozásában a napokban publikált adatokból. Köszönhető annak, hogy már teljesen az Eötvös Lóránt Tudomány Egyetem berkein belül működik a szombathelyi egyetem, másrészt új szakokat, szakpárokat hirdettek meg.

Németh István - koordinációs rektorhelyettes, Savaria Egyetemi Központ
„Egy letisztult szakstruktúrát tudunk mondani, ahol a hallgatóknak világos üzenetet küldtünk, azon a négy póluson, amit már megfogalmaztunk: ez a pedagógusképzés, a gazdaságtudományi, a sporttudományi, az egészségfejlesztés és műszaki képzések. Illetve egy új, fiatalos kampánya, amely a közösségi médiákra alapult”

A pedagógusképzés évek óta a szombathelyi felsőoktatás húzóterülete, a jelentkezők 40 százaléka ezt választotta. Továbbra is népszerű a gazdálkodási és menedzsment szak, a kereskedelem és marketing, valamint a sport- és rekreációszervezés. Az elmúlt két év csökkenése után újra kiemelkedően magas a gépészmérnöki alapszakra jelentkezők száma.

Németh Péter – tanulmányihivatal-vezető, Savaria Egyetemi Központ
„A gépészmérnök alapképzésünk a legtöbb első helyes jelentkezésünket produkálta a szakok sorában. Továbbá örömteli és fontos dolog, hogy a gépészmérnökképzésben angol nyelven is fogunk szeptembertől hallgatókat felvenni, erre is közel széz fős első helyes jelentkezésről tudunk már”

A felvételi vizsgákat május-júliusban tartják, hiánypótlásra és egyszeri sorrendmódosításra július 11-ig van lehetőség. A felvételi ponthatárokat július 25-én hirdetik ki.

2018. április 13.