Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
«  
  »
M D M D F S S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Támogatók

 

Startseite

Klímakonferencia

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-08-23

Klímakonferencia

2016-08-23, 14:36

   |   KATEGÓRIA: OKOS

Ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a Nyugat-magyarországi Egyetem nemzetközi nyári egyeteme. Az egész héten tartó tudományos tanácskozás középpontjában a klímaváltozás és a zöld városokban rejlő lehetőség áll.
Klímakonferencia
A klímaváltozás hatásait és a fenntarthatóság kérdését vitatják meg a résztvevők  A jövő Európájának zöld városai című nemzetközi nyári egyetemen..

Puskás Tivadar - polgármester
"Nagy öröm számunkra, hogy itt vannak, immáron második alkalommal, és a téma, amiről beszélnek, az úgy gondolom, hogy számunkra, szombathelyiek számára is de a világon mindenki számára fontos." 

A tudományos tanácskozás fontos célja, hogy a jövő mérnökei, műszaki- és természettudományi szakemberei érzékeljék a klímaváltozásért való felelősséget, és kedvet kapjanak ahhoz, hogy a majdani munkahelyükön aktívan részt vállaljanak olyan fejlesztésekben, amelyek a környezetvédelmet és a zöld energia felhasználását célozzák.

Palocz-Andersen Michael - professzor, főszervező
"Ez a téma rendkívül aktuális, különös tekintettel a tavalyi év decemberben megrendezett COP21-es konferenciára, mely Párizsban pontosan a jövő városairól, a klímavédelem fontosságáról szólt."

A nyári egyetemen az elméleti ismeretek mellett a mindennapokban is hasznosítható tudást adnak át a hallgatóknak.

Németh István - rektorhelyettes, SEK
"A Savaria Egyetemi Központ jövőbeni tervei közt szerepel nem csak az a tudomány, amit úgy hívunk, hogy az elefántcsont-torony, hanem azok az alkalmazott tudományok is melyek az emberi társadalom jobbá tételét illetve fenntarthatóságát szolgálják."
A tudományos tanácskozásra hazai résztvevők mellett Európa több országából is érkeztek diákok és előadók. Az egész héten át tartó programsorozatban olyan témák kerülnek terítékre mint a klímaváltozás jelensége és annak az egészségre gyakorolt hatásai, a jövő technológiái, vagy éppen  az élhető zöld városokban rejlő lehetőségek.