Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
M D M D F S S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Támogatók

 

Startseite

Könyv jelent meg a Nyitra-iskoláról

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-12-15

Könyv jelent meg a Nyitra-iskoláról

2016-12-15, 11:35

   |   KATEGÓRIA: KULTÚRA

Egykori diákokkal és környékbeliekkel telt meg kedden este a Nyitra Utcai Általános Iskola. Mindannyian az intézmény múltját feldolgozó kötetre voltak kíváncsiak, amelynek címe a Szövőtől az Antalon át a Nyitráig.
Könyv jelent meg a Nyitra-iskoláról
Alaposan, szinte enciklopédiaszerűen dolgozta fel a Nyitra Utcai Általános Iskola történetét Kalocsai Péter. A könyv feldolgozza  Szombathely vasúton túli, keleti városrészének alsófokú oktatástörténetét.“Nagyon inspiráló volt számomra,hogy amikor elkezdtem a kötetet írni, akkor a környék volt öregdiákjaival ha találkoztam, akkor szóltak, hogy például a Kalokgathia Kör feltétlenül benne legyen, a néptánckör, a modellező szakkör szintén, és hogy az udavron jókat tudtunk játszani, ez is feltétlenül benne legyen" - fogalmazott Kalocsai Péter.

A levéltári, könyvtári és iskolai kutatások mellett így gyűlt össze az a hatalmas képanyag is, amely illusztrálja a kötetet. A kiadvány az egykori diákoknak számára emlékkönyv is. Szakmailag is elismerésre méltó - ezt mondta A Szövőtől az Antalon át a Nyitráig című kötetet bemutató levéltári igazgató.“Egy olyan átfogó, adatgazdag, rendkívül izgalmas, közel 300 képpel illusztrált munka, ami minden érdeklődő számára egy élményt is nyújt, ha átnézi, átlapozza, illetve egy olyan adatgazdag könyv, ami enciklopédikus részletességgel dolgozza fel ezt a témát" - mondta Melega Miklós - öregdiák, levéltárigazgató.


A bemutatót követően hosszú sorban várták az emberek arra, hogy a szerző dedikálja az iskolatörténeti kötetet.