Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
M D M D F S S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
Támogatók

 

Startseite

Könyvvel és versennyel emlékeznek meg Tóth Gézáról

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-03-07

Könyvvel és versennyel emlékeznek meg Tóth Gézáról

 

 

 
Hatodik alkalommal rendezik meg a Tóth Géza Súlyemelő Emlékversenyt, és megjelenik az olimpikon életét bemutató könyv is.

 

 

 

 

Szombaton ismét a súlyemelés fővárosa lesz Szombathely, hiszen ismét megrendezik az ország egyik legrangosabb súlyemelő versenyét, a Tóth Géza Emlékversenyt. A sajtótájékoztatón Szombathely polgármestere, dr. Puskás Tivadar nem győzte hangsúlyozni, hogy Tóth Géza mindenki számára példakép.

A versenyt idén is a Szent-Györgyi Albert Iskolában rendezik meg. A küzdelmek már tíz órakor elkezdődnek, az ünnepélyes megnyitó azonban csak délben lesz. A kettő között, fél tizenkettőkor megkoszorúzzák Tóth Géza szobrát.

A versenyre nyolcvanegy hivatalosan elfogadott nevezés érkezett be. Részt vesz többek között a női- és a férfi felnőtt válogatott is, ők az április elsején kezdődő Európa-bajnokságra készülnek. A sajtótájékoztatón Márkus Erzsébet, a Haladás VSE súlyemelő szakosztályának vezetője elmondta, hogy Bazsó Biankától és Boros Viktóriától, a HVSE két versenyzőjétől kiemelkedő teljesítményt várnak.

Ma délután mutatták be Bodor Ferenc aranytollas újságíró tizedik kötetét is. A Vasak világa című Tóth Géza emlékkönyv bemutatóján dr. Puskás Tivadar ismét kihangsúlyozta, hogy az olimpikon súlyemelő mindenki számára idol és példakép lehet, hiszen ő mindenki bajnoka volt.

A bemutatón részt vett Tóth Géza két lánya is, Tóth Ágnes és Tóth Orsolya is. Utóbbi elmondta, hogy a könyv ötlete akkor fogalmazódott meg benne, amikor édesapja izmait látván az egyik asszisztensnő megkérdezte, hogy sportolt-e korábban valamit. „A dicsőség múlandó” - mondta Tóth Orsolya, majd hozzá tette, a könyvvel azonban méltó emléket tudnak állítani édesapjának.

A vasak világa - Tóth Géza című kötet megvásárolható a Haladás ajándékboltjában.