Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
«  
  »
M D M D F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Startseite

Mindkét szombathelyi röplabda csapat győzelemmel zárt a hétvégén

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-02-08

Mindkét szombathelyi röplabda csapat győzelemmel zárt a hétvégén

 

A Haladás/VSA Balatonfüreden lépett pályára és 2 szettes hátrányból is fel tudtak állni. A Szombathelyi Egyetemi Sport Egyesület pedig az Ikrény ellen hozták a közelezőt.

A zöld-fehérek rangadója volt hivatott dönteni a csoport első helyéről, hiszen a második pozícióban álló együtteshez látogattak Mucsi Péterék. A füredi együttes ráadásul több alkalommal sem tudta lebonyolítani a találkozót, amelyre – szokatlan módon – Budapesten került sor.

A hosszú utazásnak köszönhetően nehezen tudott felpörögni a Haladás/VSA. A sok hibának köszönhetően elhúzott a Balatonfüred és Mucsi Péter cseréi sem tudtak változtatni a játék képén. A hazaiak remekül nyitottak, miközben a vasi lányok rendre hibáztak. Aztán a harmadik játékban nagyot fordult a világ. Támadásban feljavultak Bokor Lauráék és igyekeztek szélről megbontani a hazaiak védelmét – sikerrel. A mindent eldöntő ötödik játék kiegyensúlyozott párharcot hozott. Ekkor érkezett Végh Júlia, aki ásznyitásaival előnyhöz juttatta csapatát, s ezzel sikerre vezette a Haladás/VSA-t.

Összességében egy végletekig kiélezett mérkőzésen óriási küzdőszellemről, nagy szívről tettek tanúbizonyságot a vasi röplabdás lányok. Parádés, az első osztály szintjét is megütő játékkal rukkolt elő mind a két csapat. Dicséret illeti a játékosokat, hiszen hozzáállásukkal, játékukkal kitűnő hírversét csaptak a röplabdának. Külön ki kell emelni a szombathelyi szurkolótábort, akik szinte plusz játékosként segítettek csapatuknak szurkolásukkal.

Mucsi Péter (a Haladás/VSA vezetőedzője): Nem volt zökkenőmentes a felkészülésünk erre a mérkőzésre. Betegségek és egyéb események miatt sok olyan játékosom volt, akik nem tudtak edzeni a héten. Külön nehezítette a felkészülésünket, hogy a birkózás miatt nem tudtunk a Sugár u.-on edzeni, sajnos ez meg is látszott a játékunkon. Az első két szettben nagyon motiváltan játszott a Füred, míg mi sok rontással segítettük őket ajándékpontokhoz. A 3. játszmától sikerült feljavulnunk nyitásban és fogadásban, így a tőlünk elvárható szintre sikerült felhoznunk a játékunkat. A csapat küzdeni tudásból vizsgázott csillagos ötösre, és mint CSAPAT alkotott maradandót, őrizte meg első helyét a tabellán. Köszönöm szurkolóinknak, hogy végig buzdították csapatunkat. A sikerben nagy érdemeik vannak.

Horváth Dórát, a mérkőzés egyik legjobbját kérdeztük a mérkőzésről.
Rangadón sikerült győznie a HVSE/VSA csapatának, ezzel megerősítette első helyét a tabellán. Milyennek láttad a mérkőzést?
– Nagyon jónak éreztem a tegnapi meccset. Eleinte nem úgy indult, ahogy mi szerettük volna, de a harmadik szettől kezdve összeszedtük magunkat. Az egész csapat együtt izgult és küzdött az utolsó pontig egyaránt. Nagyon jól össze állt a csapat.

Csereként léptél pályára, ez nem egyszerű feladat egy ilyen magas hőfokú mérkőzésen. Hogy élted meg a pályára lépést, milyennek értékeled a teljesítményedet?
– Csereként mindig nehezebb pályára lépni, de a csapat nagyon segítőkész ilyenkor. Az elején mindig segítenek, hogy mire figyelj, kit játsszak. Szerintem a tegnapi meccsen nem teljesítettem rosszul, próbáltam mindenkinek jó labdákat adni, és lelkesíteni a csapatot. Nagyon sokat segített, hogy szurkolóink elkísértek bennünket és parázs hangulatot, hazai pályát teremtettek nekünk. Köszönjük szépen!

Hogyan tovább, mik a célok a közeli és távoli jövőben?
– Hétvégén jön a Kalocsa, velük valamiért mindig nehéz játszani, de egész héten készülünk. Hiszek abban, hogy vissza tudunk nekik vágni és tudjuk hozni a győzelmet. Természetesen szeretnénk fel jutni NB1-be. Remélem ez meg is valósulhat, hiszen nagyon sokat készülünk és megérdemelnénk, hogy a legmagasabb osztályban szerepeljünk.

 

A csoport másik szombathelyi érdekeltségű találkozóján a Szombathelyi Egyetemi Sport Egyesület fogadta vasárnap délután az Ikrény együttesét. A találkozón a vasi lányok voltak az esélyesek és ennek megfelelően is kezdték a mérkőzést. A pontos nyitásoknak köszönhetően hamar előnyre tettek szert Némethék. A folytatásban feltámadt a vendég csapat és igyekeztek megnehezíteni a hazai közönség támogatását élvező SzoESE játékát. Az összecsapást megérdemelten nyerték a vasi röplabdás lányok, így a fordulóban mindkét szombathelyi egyesület győzelemmel zárt.

Németh Erzsébet a találkozót követően értékelte a látottakat:
– Az első szettben nagyon elkaptuk a fonalat és pörgős játékkal, határozott támadásokkal be is húztuk. A folytatásban kicsit leültünk és sajnos hagytuk, hogy az ellenfél több pont előnyre is szert tegyen. A hajrára viszont összeszedtük magunkat és a második szettet is megnyertük. A harmadik játszmában fej-fej mellett haladtunk, de ekkor az ikrényieknek kedvezett a szerencse. Szerettük volna, ha nem kerül sor az ötödik szettre, így felszívtuk magunkat és győztesként vonultunk le a pályáról. Örülünk, hogy a feladónk és liberónk hiányát is elbírtuk, így még inkább örömteli a végeredmény. A találkozó egészét nézve úgy gondolom, képesek vagyunk jobb teljesítményre is csapatként és egyénileg is, de rászolgáltunk a győzelemre. A szurkolóknak köszönjük a részvételt és a folyamatos bíztatást!

Szent-Benedek Balatonfüred – Haladás VSE/ Vasi Sport Akadémia
2:3

SzoESE – Ikrény
3:1