Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
«  

Mai

  »
M D M D F S S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Startseite

Nyílt napot tartottak a Savaria Egyetemi Központban

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-01-25

Nyílt napot tartottak a Savaria Egyetemi Központban

2017-01-25, 14:57

   |   KATEGÓRIA: OKOS

A februári felvételi eljárásban a leendő hallgatók már az ELTE képzéseire jelentkezhetnek, így a rendezvény középpontjában az új képzések mellett a budapesti egyetem által nyújtott lehetőségek megismertetése állt.
Nyílt napot tartottak a Savaria Egyetemi Központban
2017. február 1-jétől a Savaria Egyetemi Központ az Eötvös Loránd Tudományegyetem részeként működik majd. Ez azt is jelenti, hogy többféle képzésből válogathatnak a Szombathelyre jelentkező hallgatók. "A pedagógusképzési területen elindulnak, pontosabban szinte teljessé válik a portfólió. Tehát akik korábban tanári, tanítói diplomát szereztek az tovább ki tudják egészíteni. Ami mindenképpen egy új területnek a megjelenése az a programtervező informatikus alapszaknak a megjelenése szeptembertől" - mondta Zentai László, az ELTE rektorhelyettese. 

A képzési kínálat az eddigi három terület: a pedagógusképzés, a sport- és egészségtudományok, valamint a műszaki felsőoktatás mellett egy negyedikkel is kiegészül. "Újdonságként jelenik meg a gazdaságtudományi képzések területe a szombathelyi képzési portfólióban. Nagyon fontos, hogy azonnal két szakkal indítunk ez a gazdálkodás és menedzsment szak, melyet ajánlunk BA illetve felsőoktatási szakképzés formájában, aztán a kereskedelmi és marketing szak, melyet ugyancsak ajánlunk felsőoktatási szakképzés illetve alapképzés formájában is" - fogalmazott Németh István rektorhelyettes. 

A tervek között szerepel a turizmus-képzés elindítása is - duális formában, vagyis a tanulmányi idejük alatt gyakorlatot is szereznek a hallgatók.