Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
M D M D F S S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
Támogatók

 

Startseite

Röplabda Savaria Kupa miniknek - A szombathelyiek esélyesek az országos döntőre!

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-02-10

Röplabda Savaria Kupa miniknek - A szombathelyiek esélyesek az országos döntőre!

2017. február 10., 18:35 szerző: Horváth Erika fotós: Szendi Péter 
 0 komment
Szombathely - Hazai tornán, a Savaria Kupán mutathatták meg magukat a szombathelyi U13-as röplabdás lányok. A Szombathelyi Sportiskola csapata pillanatnyilag országos döntőt érő helyen áll.

Nagyszabású mini röplabdatornának lehetett a házigazdája a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.: 12 csapat vett részt az U13-as korosztály országos bajnokságára kvalifikáló versenysorozat szombathelyi állomásán. A pontgyűjtés mellett nagyszerű játéklehetőség volt ez a röplabdás palántáknak, hiszen minden csapat legalább négy meccset játszhatott. Az egyetemi sportcsarnokban négy pályát alakítottak ki. Négy hármas csoportban kezdődtek a küzdelmek - a mini korosztályban négy-négy elleni a játék.

Játékban a Szombathelyi Sportiskola csapata. A labdával Hütter Rebeka (6), balról a különdíjas Tóth Bíborka (1), jobbról Nagy Tíria Fotó: Szendi Péter

A Szombathelyi Sportiskola (SzoSI) Tóth Zsuzsanna által vezetett együttese a Veszprémet 2:1-re legyőzte, de a Vasastól - amely később meg is nyerte a tornát - 3:0-ra kikapott. Csoportmásodikként a keresztjátékban a SZoESE egy csoportelsővel - a későbbi ezüstérmes - budapesti Herkulessel találkozott és 2:0-ra alulmaradt. Így az 5-8. helyért folytathatta. Miután a nagy rivális Kaposvártól óriási küzdelemben 2:1-re, az utolsó szettben minimális, kétpontos különbséggel kikaptak a sportiskolások, fáradtan, kedvetlenül a hetedik helyért léphettek pályára a Graz ellen - 2:1-es vereség és a nyolcadik hely lett a vége. A SZoESE-s kislányoknak - akiket Bíróné Ilics Katalin treníroz - nem sikerült meccset nyerniük, a 12. helyen zártak.

Az eredményhirdetésen volt minden, mint a nagyoknál. All-Star-csapatot is hirdettek, de minden gárda legjobb játékosa és az edzők is kaptak különdíjat. A hazaiak közül a Szombathelyi Sport-iskolából Tóth Bíborkát, a SZoESE-ből Czillnger Hannát választották a legjobbnak.

 

 

A Savaria Kupa végeredménye: 1. Vasas, 2. Herkules, Budapest, 3. Gödöllő, 4. Kodolányi, Székesfehérvár, 5. Kaposvár, 6. Dabronc, 7. Graz, 8. Szombathelyi Sportiskola, ... 12. SZoESE.

- A Magyar Röplabda Szövetség kiválónak, az eddigi tornák közül a legjobbnak minősítette a rendezést. Gördülékenyen ment minden, nem volt csúszás sem és gazdag díjazás várta a résztvevőket - összegzett Bedőcs Gergely, a rendező sportiskola röplabda-szakosztályának vezetője. - Színvonalas volt a torna, a budapestiek vitték a prímet, a Vasas kiemelkedett a mezőnyből. A SzoSI csapatát az 5-6. helyre vártuk, de a Kaposvár elleni rangadót nem sikerült megnyerni, nyolcadik hely lett belőle. Pillanatnyilag azonban az összesített pontversenyben még az országos döntőt érő, 11. helyen állunk.

Horváth Erika