Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
M D M D F S S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
Támogatók

 

Startseite

Sportágválasztó

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-09-02

Sportágválasztó

2016-09-02, 15:19

   |   KATEGÓRIA: SPORT

Közel negyven egyesület, illetve szakosztály mutatkozik be a hetedik Szombathelyi Nagy Sportágválasztón. A kétnapos rendezvény megnyitójának díszvendége Fábián László olimpiai bajnok öttusázó volt.
Sportágválasztó
A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Savaria Egyetemi Központ ad otthont a Szombathelyi Nagy Sportágválasztónak, melyet idén is Puskás Tivadar nyitott meg. A vasi megyeszékhely polgármestere elsősorban a sport nevelőerejére hívta fel a figyelmet.

Puskás Tivadar polgármester
“A sport az életre nevel. A sport arra nevel, hogy csak munkával, szorgalmas munkával lehet elérni bármit. A sport arra nevel, hogy tiszteljük a másikat.”

A rendezvény díszvendége ezúttal Fábián László olimpiai bajnok öttusázó volt. Az egykori kitűnő sportoló rögtönzött asszót vívott az egyik tehetséges szombathelyi párbajtőrözővel. Szöul aranyérmese szívesen adott tanácsot is a fiataloknak. 

Fábián László olimpiai bajnok öttusázó
“Én úgy gondolom, hogy mindenhol kötelezőek a példák. Tehát a jó példák ott kell, hogy legyenek. Azért, hogy az emberek találkozhassanak azzal, hogy ha valaki belekezd és hosszú, kemény munkával élsportolónak adja magát, ami nem biztos, hogy cél, akkor a világ tetejére is el lehet jutni.”

A gyerekek idén közel negyven sportágat próbálhatnak ki. Pénteken minden stand előtt hosszú sorok kígyóztak. Ezúttal is a labdajátékok vitték a prímet.

Forgács Kármen tanuló, Bercsényi-iskola

“Nekem nagyon tetszett, főleg a röplabda, mert kipróbálhattam hogyan kell ütni. Sokan is voltak, én jól éreztem magamat.”

Forgács Liliána Jázmin tanuló, Bercsényi-iskola
“Én a röplabdát választanám, mert  nagyon jó. Amikor kipróbáltam, akkor nagyon élveztem.” 

A hetedik Szombathelyi Nagy Sportágválasztó első napjára az oktatási intézmények látogattak ki. Szombaton a családokat várják a rendezők.