Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
M D M D F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Startseite

Szőlő és Klíma Konferencia

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2018-04-18

Szőlő és Klíma Konferencia

2018-04-18, 15:22

   |   KATEGÓRIA: FÓRUM

Tízedik alkalommal gyűltek össze a szőlővel, klímával és meteorológiával foglalkozó szakemberek Kőszegen a Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportjának szervezésében. Négy szekcióban huszonegy előadás hangzott el, valamint egy, a szőlőtermesztés és az éghajlat kapcsolatáról szóló fórum is helyet kapott a programban.
Szőlő és Klíma Konferencia
Az elmúlt tíz év tapasztalatai alapján a klímaváltozás egyre inkább befolyásolja a szőlőtermesztést ezért a borászoknak is nagyobb figyelmet kell fordítaniuk az éghajlatváltozásra. Nem véletlenül ez volt az egyik témája az idei konferenciának.

Kampits László- borász, Kőszeg
“Tanultságos ez a rendezvény, hiszen nagyon érdekes és információval teli dolgokat tudhatunk meg, hogy mit és, hogyan , és jól csináljuk-e vajon a dolgainkat, illetve mire tudunk következtetni. Hogy ha termelünk, egy idő után muszáj lesz minél több információt megtudni a szőlőről, és annak a növekedéséről, illetve befolyásolásáról.

Szent György naphoz kötődően tízedik alkalommal gyűltek össze a szőlővel, klímával és meteorológiával foglalkozó szakemberek Kőszegen. A konferencia célja, hogy megvitassák azokat az időjárási és éghajlati hatásokról szóló kutatási eredményeiket, amelyeket a szőlőtermesztők is hasznosíthatnak. Puskás János, a Magyar Meteorológia Társaság Szombathelyi csoportjának elnöke az elmúlt egy évtized tapasztalatait összegezte.

Puskás János- elnök, Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoport

„Az indulástól kezdve 193 előadás hangzott el a konferenciánkon, ennek nagy része szóbeli előadás, és a töredéke poszter előadás. Olyan témák kerülnek elő, amelyek a szőlőtermesztést szempontjából fontosak, és a szőlőtermesztésre, az időjárásra, illetve az éghajlati hatásokat kutatják a kutatók”

A 2009-ben elindított konferenciasorozat  helyszín választása nem véletlen: Kőszegen 1740 óta vannak feljegyzések a Szőlő jövések könyvébe.