Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
«  
  »
M D M D F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
Támogatók

 

Startseite

Szombathely legjobbjait köszöntötték, jutalmazták

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-12-21

Szombathely legjobbjait köszöntötték, jutalmazták

2016. december 21., 18:45 szerző: Horváth Erika fotós: Unger Tamás 
 0 komment
Szombathely - Huszadik jubileumához érkezett a városi Sportkarácsony. Az idei rendezvényen is számos sportoló, edző, sportvezető, sportaktíva és testnevelő munkáját ismerték el.

Az idei Sportkarácsonyt „hazai pályán” rendezte meg Szombathely önkormányzata, a Városháza nagytermében fogadták a város vezetői - dr. Puskás Tivadar polgármester, dr. Hende Csaba,országgyűlési képviselő, Illés Károly és Molnár Miklós alpolgármesterek, Lendvai Ferenc tanácsnok, valamint dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke - a 2016-os évben kiemelkedően teljesítő sportembereket. Talán a szűkebb - színpadmentes - tér is segített abban, hogy bensőségesebb érzetet keltett az idei Sportkarácsony. Persze a családiasság sohasem hiányzott, hiszen Szombathely sportéletének legkiválóbbjai között csak néha tűnik fel egy-egy új arc.

Sajnos idén is elvesztettünk néhány neves sportembert: néma főhajtással emlékeztek a résztvevők Sarlós László sportvezetőre, Sárosi László labdarúgóedzőre, Szarka Zoltán olimpiai bajnok labdarúgóra, Takács József sportigazgatóra, Garics György labdarúgóra, Horváth László birkózóra és Homolya Tibor labdarúgóra.

A polgármesteri köszöntő után a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség tíz sportág 23 sportaktíváját jutalmazta meg, majd a Szombathelyi Diáksport Bizottság elismerései következtek, amelyeket 27 testnevelő vehetett át. Hagyomány, hogy a bizottság javaslatára minden évben egy igazgatói plakettet is átadnak. Annak az intézményvezetőnek, aki az előző tanévben kiemelkedően támogatta az iskolájában a testnevelést és a diáksportot. A 2016. évi plakettet Kis Gábornak, a Zrínyi Ilona Általános Iskola igazgatójának ítélték oda.

 

 

Az esztendő legjelentősebb sporteseményeiről és rendezvényeiről készült videó-összeállítás után az élsport jeles képviselői - sportolók, edzők, egyesületi vezetők -, több mint 60-an vehették át az önkormányzat ajándékát.

Végül azt a hat sportembert köszöntötték, akinek idén a város önkormányzata által alapított kitüntetést adományoztak. Ez alkalommal vehette át a Pünkösty Csaba-díjat az utánpótlás, illetve a szabadidősport területén végzett munkájáért a Vas Megyei Judo Szövetség elnöke, Antoni Zsolt. Az iskolai testnevelés és diáksport területén végzett kiemelkedő tevékenységéért Sárai Gabriella, a szombathelyi egyetem tanára az Unger József-díjban részesült. A Sport Támogatásáért díjat olyan személy kaphatja, aki a város sportéletének fejlődése érdekében tevékenységével, áldozatvállalásával közmegbecsülésre tett szert. Ő az idei évben Juhász Tibor, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Egyesület elnöke, a Hagentaler Hungária Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A város sportéletének krémje előtt is köszöntötték és méltatták azt a három sportembert, aki korábban, a Szent Márton-napi díjátadó gálán vehette át kitüntetését: a Szombathely Sportjáért életműdíj tulajdonosát, a labdarúgósportban és játékos sportversenyek meghonosításában is maradandót nyújtó Török Pétert; a Dobó SE mesteredzőjét, Németh Zsoltot, aki a Tóth Géza-díjat vehette át a versenysportban végzett kiemelkedő tevékenységéért; valamint az idén díszpolgárrá avatott, városához körömszakadtáig ragaszkodó, legendává vált labdarúgókapust, Király Gábort. A vastaps felmelegítette a szíveket, és a résztvevők tovább melengetheték, amikor Fekete Lindával, a Weöres Sándor Színház művészével a Csendes éjt dúdolták.

Horváth Erika