Gyorskeresés a katalógusban
Benutzeranmeldung
Kalender
M D M D F S S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
Támogatók

 

Startseite

Újraélesztés oktatás az egyetemen

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2013-09-02

Újraélesztés oktatás az egyetemen

Tisztelt látogatóink! 

Médiaszerverünk szervizelése miatt a videós tartalmak pár napig időszakosan nem lesznek elérhetőek oldalunkon. A karbantartás ideje alatt kérjük, látogassanak el Youtube csatornánkra, a youtube.com/szombathelyitv oldalra, és böngésszenek kedvükre videós anyagaink, műsoraink között!

Szombathely a segítés városa – ennek jegyében tanulhatták meg az életmentés legfontosabb mozzanatait a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ elsőéves diákjai. Hetvenen sajátították el a teendőket, az elmúlt közel másfél évben pedig 11ezer embert tanítottak már újraélesztésre Szombathelyen.

„Egy és két, és há' és négy, és harminc...”

A szívmasszázs és a szájból szájba lélegeztetés ritmusát is megtanulták a gólyák a Savaria Egyetemi Központban hétfőn tartott előadáson. A résztvevő mintegy hetven diák figyelmét a polgármester hívta fel az újraélesztés fontosságára.

Puskás Tivadar – polgármester
„Ennél nagyobb baj, amúgy egy ember életében nem nagyon történik, hogyha mi ebben a helyzetben tudunk segíteni, akkor felvérteződtünk mindennel kapcsolatban.”

A diákok szívesen fogadták az elméleti és a gyakorlati feladatokkal összeállított elsősegély-kurzust.

Dömsödi Petra
„Én is meglepődtem, hogy egy ilyen programmal kezdődik a tanév, de azt hiszem ez mindenkinek jól jön, mert bármikor bármilyen helyzetben szükség lehet egy újraélesztésre.”

Gombos Bence
„Én már tanultam régebb óta elsősegélyt: általános iskolában, középiskolában is és a jogosítvány megszerzéséhez is, és még mindig tudtak újat mutatni nekem az oktatók.”

A diákok együtt gyakorolták a lélegeztetést, a szívmasszázs, és azt is, hogyan kell segítséget kérni egy ilyen rendkívüli esetben.

Horváth Balázs – mentőtiszt
„A segítés városa által fémjelzett oktatófilmet vetítettük le egy nagyon rövid elméleti előadással, és nagyjából negyven perces gyakorlati kurzus volt, amin részt vettek a hallgatók. Mi úgy vettük észre, és én is úgy tapasztaltam, hogy többé-kevésbé azért lelkesek voltak és el is sajátították az alapszintű újraélesztést.”

“A segítés városa” program keretében 11ezer embert tanítottak meg már az újraélesztésre az elmúlt 16 hónapban Szombathelyen.

2013. szeptember 02.