skip to navigation

96 hallgató tett esküt és vette át diplomáját az egyetemen

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-02-11

96 hallgató tett esküt és vette át diplomáját az egyetemen

2017. február 11., 18:43 szerző: Tóth Kata fotós: Szendi Péter 
 1 komment
Szombathely – Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Savaria Egyetemi Központjának (SEK) majdnem száz hallgatója vette át diplomáját szombaton délelőtt az Agora – Savaria Filmszínházban.

A Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Karon és a Természettudományi és Műszaki Karon összesen 96-an kaptak diplomát, hatan kitüntetéssel. Ez volt az utolsó alkalom, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetemen szerzett okleveleket adtak át, a SEK ugyanis február 1-jétől már az ELTE részeként működik tovább.

Az egyetem elnökségének bevonulása után a zenei tanszék hallgatóinak előadásában Bartók Béla Bolyongás és Levél az otthoniakhoz című kórusműveit hallhatta a közönség, majd dr. Németh István, az ELTE szombathelyi koordinációs rektorhelyettese mondott ünnepi köszöntőt.  Utalt arra, hogy az egyetem és a frissdiplomások sorsa a jelen helyzetben hasonló: újba kezdenek, ami kérdéseket vet fel és bizonytalanságot szül. – Gondoljuk végig, mire vagyunk hivatottak – javasolta –, mik azok a biztos pontok, amikre építhetünk az életünkben, és miért vagyunk itt. A frissdiplomások előtt új fejezet áll – a jövőjük legbiztosabb alapját önmaguk jelentik, a tudásuk, az akaratuk. Ha ez a biztonság megvan, sikerre hivatottak – mondta.

 

 

A rektorhelyettes az erkölcs és az erények fontosságára hívta fel a végzettek figyelmét, és arra, hogy lényeges, hogy helyesen értelmezzék most kapott diplomájuk szerepét: ne úgy gondolkodjanak, hogy innentől kezdve a társadalom privilegizált rétegéhez tartoznak, hanem úgy, hogy megszerzett tudásukkal a társadalmat kell szolgálniuk. Amit teremtünk, az megmarad, mondta. Erre kell fókuszálni, és ha így tesznek, hosszú távon sikeresek lehetnek.

Hangsúlyozta, hogy bízik a hallgatókban, ahogy a hallgatók is bízhatnak az egyetemben, amely mindig nyitott kapukkal várja őket vissza – akár egy találkozásra, egy beszélgetésre, vagy valamelyik képzésükre. Megköszönte a végzősöknek, hogy őket választották, gratulált diplomájukhoz.

Az avatásra váró jelöltek ünnepélyes fogadalomtételével folytatódott a műsor: szavukat adták, hogy Magyarország alaptörvényéhez és a magyar néphez mindenkor hűek lesznek, és minden erejükkel arra törekednek, hogy választott hivatásukat emberséggel, szaktudással végzik majd, és öregbítik alma materük jó hírnevét.

Először a kitüntetéses okleveleket adta át dr. Németh István, majd a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Karon végzett hallgatóknak dr. Katona Attila, a kar leköszönő dékánja; a Természettudományi és Műszaki Karon végzetteknek pedig dr. habil Gyurácz József, a kar leköszönő dékánja adta át az oklevelet és az igazolásokat.

Hagyomány, hogy egy újdiplomás elköszön az alma materétől a végzősök nevében: Nagy Adrienn magyar és történelem mesterszakos tanár mondta el búcsúgondolatait a megjelenteknek.

Tóth Kata

Submitted by hrita on 2017, February 13 - 12:48
Gyorskeresés a katalógusban

Menü

User login

Navigation

Calendar

«  

May

  »
M T W T F S S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

 

Google