Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Az angol beteg visszatért Szombathelyre

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2018-03-22

Az angol beteg visszatért Szombathelyre

Szerző: frisss.hu Fotó: frisss.hu • 2018. március 22., csütörtök •   •   0
Almásy László az I. világháborúban önként jelentkezett katonai szolgálatra. Mint a kor felsőbb nemesi osztályának tagja, ő is huszár akart lenni és merő véletlenből a 11-es huszárokhoz vonult be. Azaz pontosan erre a helyre, ahol most ezt a könyvbemutatót is tartjuk – mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő azon a rendezvényen, melynek az ŐrvidékHáz adott otthont.
Az angol beteg visszatért Szombathelyre

A Szülőföld Kiadó gondozásában megjelent a Vas vármegye műszaki nagyjait bemutató könyvsorozat második része. A nyitókötetben bemutatott Hollán Ernő után ez a mű Almásy László Ede kalandos életét követi nyomon. A szerző ezúttal is dr. Nemes József, az ELTE Savaria Egyetemi Központjának tanára.


Rengeteg pozitívumot lehet ezzel a könyvvel kapcsolatban kiemelni, de talán az egyik legfőbb erénye az a hallatlanul gazdag lábjegyzet anyag. Szinte mindenről, minden történelmi eseményről, minden személyről, minden földrajzi helyről részletes ismertetést találhatunk a könyvben. Ez pedig olyan módon gazdagítja a művet, ami párját ritkítja. Ahhoz a hihetetlenül alapos kutatómunkához csak gratulálni lehet, melyet a szerző elvégzett ehhez – mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő az ŐrvidékHázban tartott könyvbemutató alkalmából.

Hende Csaba után a könyvek másik nagy szerelmese, Puskás Tivadar méltatta a művet. A vasi megyeszékhely első embere külön örömének adott hangot azért, mert a Vas vármegye műszaki nagyjai című sorozat nagyon sok olyan személyre, hírességre hívja fel a figyelmet, aki szorosan kötődik Szombathely városához is. Ilyen például Almásy László Ede is, akinek tiszteletére 2015-ben helyeztek el emléktáblát egykori lakóházának homlokzatán.

A könyvbemutató keretében Déri Lajos, a Vas Megyei Mérnöki Kamara alelnöke, valamint Kovács Jenő, az Apáczai Csere János Alapítvány elnöke is beszélt a friss kiadványról és természetesen annak főszereplőjéről. A rendezvény végén a szerző, dr. Nemes József osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.