Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
«  
  »
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Apáról leányra - Kiállítása nyílt Krenner-Tóth Katalinnak

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-04-06

Apáról leányra - Kiállítása nyílt Krenner-Tóth Katalinnak

2017. április 06., 14:45 szerző: Tóth Kata 
 0 komment
Szombathely - Díjátadóra és kiállítás-megnyitóra hívott a Szombathelyi Rotary Club. Az idei Kiss Sándor-díjast a Bartók-teremben köszöntötték.

A szombathelyi Rotary Club 2000-ben hozott létre díjat újjáalakulásuk utáni első elnökük, a kétszeres Munkácsy-díjas szobrászművész, érdemes művész, Kiss Sándor emlékére. Az elismerést idén Krenner-Tóth Katalinnak ítélte a kuratórium.

Krenner-Tóth Katalin

A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium rajz és vizuális kultúra, valamint biológia szakos tanára kiállítási lehetőséget kapott a Bartók Teremben, ennek megnyitóját tartották szerdán. Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész, Katalin édesapja vállalta a laudátor szerepet. Utalt rá, hogy annak a folyamatnak, aminek most a legutolsó állomását látjuk, a kezdete egy kisiskolás kori, Kárpát-medencei rajzversenyen elért dobogós helyezés volt.

Lesenyei Márta (Kiss Sándor özvegye) adja át a díjat Krenner Tóth Katalinnak

Szólt arról, hogy már viszonylag korán megmutatkoztak leánya festészetének karaktervonásai: a felfokozott színhasználat, a dekorativitás, a foltszerű, síkban tartott képi gondolkodás, a gondolati tartalom. Ezekkel az összetevőkkel hat a mostani kiállítás, amely néhány korábbi munkától eltekintve az utóbbi évek termése. A fiatal alkotó egyes műveinek irodalmi vonatkozásairól is szólt, és arról is, hogy van olyan festmény is a tárlaton, amelyet saját verse inspirált.

 

 

Az esten fellépett az énekes-gitáros Ruben la Voz és Kiss-Vincze Eszter fuvolaművész is, aki férje nevében vette át a Rotary Club oklevelét. Két hétig látogatható a kiállítás a Bartók Teremben.

Tóth Kata