Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Átalakuló kínálat a Savaria Egyetemi Központban

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-01-20

Átalakuló kínálat a Savaria Egyetemi Központban


Új képzési területekkel bővül a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának (SEK) képzési portfóliója, miután a felsőoktatási intézmény február elsejével integrálódik az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) szervezetébe - közölte az egyetemi központ rektorhelyettese pénteken az MTI-vel.

Németh István tájékoztatása szerint az ELTE Társadalomtudományi Kara által meghirdetve például gazdaságtudományi képzésekkel bővül a SEK képzési portfóliója, újdonságként jelenik meg a gazdaságtudományi alap- és felsőoktatási szakképzések közül  a gazdálkodási és menedzsment, valamint a kereskedelem és marketing szak is.


A volt Berzsenyi Dániel Főiskola bejáratánál lecserélték a feliratot. Ünnepélyes keretek között felavatták a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központját Szombathelyen. MTI Fotó: Czika László

Hozzáfűzte: az ELTE-s integrációnak köszönhetően a régióban eddig hiányként jelentkező fenti alapképzések közül a magyar, a matematika, a fizika és a kémia osztatlan tanár szakos formái elérhetővé válnak 2017-től szakpáros, valamint diplomások számára egyszakos formában is.

Németh István közleményében kitért arra: a programtervező informatikus BSc szak indításával megjelenik a SEK-en az informatikai képzés, valamint a nagy múltú népművelő-művelődésszervező és andragógus képzés után az új közösségszervezés alapszakra is jelentkezhetnek az érdeklődők.

Lesznek megszűnő és el nem induló szakok

Közölte: a képzési struktúra átalakításának részeként a Szombathelyen eddig elérhető felsőoktatási képzések közül törlik a kommunikáció és média, valamint a szociális munka (ifjúságsegítő) képzéseket, egyes művészetközvetítő és sporttudományi képzéseket pedig átneveznek, így képi ábrázolás helyett képalkotás, kézműves helyett kézműves tárgykultúra, testnevelő-edző helyett edző, rekreációszervezés és egészségfejlesztés helyett sport- és rekreációszervezés megnevezéssel lesznek elérhetőek képzések.

Lesznek olyan képzéske, amelyeket az elmúlt évek jelentkezési adatait alapul véve nem hirdetnek meg, ezek bölcsészet- és természettudományi alapképzések (a matematika, fizika, kémia, környezettan, magyar, szlavisztika).

Hozzátette: a Savaria Egyetemi Központ eddigi képzéseit a jelentkezők továbbra is a Nyugat-magyarországi Egyetem karainál találják majd meg, de ezek a karok integrálódnak majd az ELTE-be. A jelentkezéseket ezekre a képzésekre tehát még a Nyugat-magyarországi Egyetemre adják be a jelentkezők, de szeptemberben az ELTE-re iratkoznak majd be.

ÉRDEKES LEHE

Felhívta a figyelmet arra, hogy azok a szakok, amelyek az ELTE jogán indulhatnak 2017-ben, a Felvételi tájékoztatónak a felvi.hu-n január 31-ig megjelenő úgynevezett hivatalos kiegészítésében már az ELTE karainál lesznek megtalálhatóak, ezért tehát érdemes a jelentkezéssel megvárni a hivatalos kiegészítés megjelenését. Közölte azt is: január 25-én, szerdán 13 órától az ELTE-karok képviselőinek részvételével nyílt napot tartanak az átalakuló képzési kínálatról a SEK-en, ahol részletes tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők.