Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
«  
  »
M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
Támogatók

 

Home

Éghajlatváltozás Vasban

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-12-14

Éghajlatváltozás Vasban

2016. december 14., 22:00 szerző: Vas Népe 
 0 komment
Szombathely - Megalakult a Vas Megyei Éghajlatváltozási Platform, megkezdődhet a vasi klímastratégia kidolgozása.

A Vas Megyei Klímastratégia kidolgozását megalapozó konferenciát rendeztek a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában „Vas megye klímastratégiájának kidolgozása és szemléletformálás" címmel a vasi önkormányzat által elindított projekt keretében. A Vas Me-gyei Éghajlatváltozási Platform leendő tagszervezeteinek képviselői még a konferencia előtt aláírták a részvételre vonatkozó szándéknyilatkozatot.

Dr. Hardi Tamás (MTA), Fári Ádám (Klímabarát Települések Szövetsége), Kránitz Tiborné (Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány), dr. Kondora Bálint (Vas Megyei Közgyűlés), dr. Béres Csilla (NYME), Őri Aliz (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Megyei Igazgatósága), Gaál Róbert (Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság), Kovács Vince (Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara) Fotó: Vas Megyei Önkormányzat

A Vas Megyei Éghajlatváltozási Platform tagszervezetei: a Vas Megyei Önkormányzat, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja, a Magyar Tudományos Akadémia KRTK Regionális Kutatások Intézete, a Klímabarát Települések Szövetsége, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

A rendezvényt nagy érdeklődés kísérte: a szakmai szervezeteken, szakértőkön túl erdészek, óvónők, civilek is részt vettek a tanácskozáson. Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta: hétköznapjainkat is meghatározza a klímaváltozás, ezért a projekt keretében nagyon fontosnak tartják - a szakmai szervezetekkel való együttműködésen túl - a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatását és a különböző akciókba való bevonását is.

A platform tagszervezeteinek alapvető célja a Vas megyei klímastratégia kidolgozásának elősegítése, a klímaváltozással kapcsolatos hírek, fejlesztési lehetőségek eljuttatása a helyi szereplőkhöz, online szaktanácsadás, valamint az elkészült stratégia megvalósulásának nyomon követése.

A konferencia résztvevői és előadói is egyetértettek abban: jelentőségteljes pont a klímastratégia kidolgozása, hiszen mind a hivatali szerveknek, mind a szakmai szervezeteknek és a lakosságnak is együttesen kell tennie azért, hogy a változó éghajlati nehézségekkel megfelelően tudjanak szembenézni Vas megyében is.

Vas Népe