Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
«  
  »
M T W T F S S
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
Támogatók

 

Home

Égnek állt a hajuk - „A fizika mindenkié” programon több mint száz iskolás vett részt

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-04-22

Égnek állt a hajuk - „A fizika mindenkié” programon több mint száz iskolás vett részt

2017.04.22. - 00:10 | Merklin Tímea

Égnek állt a hajuk - „A fizika mindenkié” programon több mint száz iskolás vett részt

Érdekes fizikai kísérletek zajlottak naphosszat az ELTE Savaria Egyetemi Központ aulájában a „Fizika mindenkié” program keretében. Csillagászati szögmérő és időmérő eszközöket mutattak be az egyetemi oktatók az érdeklődőknek. A planetáriumban kis csoportokat fogadtak olyan kisfilmek vetítésével, hogy a gyerekek „beleszédültek” a csillagokba.

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat harmadszor hirdette meg „A fizika mindenkié" országos rendezvényét, ehhez csatlakozott idén az ELTE Savaria Egyetemi Központ is, tudtuk meg Molnár Lászlótól a fizikai társulat főtitkár helyettesétől, akinek az egyik erre az iskolásokat váró napra szánt tudományos interaktív attrakciója az volt, hogy a GÉP-ÉSZ betűk előtt szerkezetével „pozitív töltést" adott a diákoknak, így megfigyelhették egymást és a folyamatot, miként áll égnek a hajuk.

 

Az aula három pontján ismerkedhettek meg a fizikai, műszaki eszközök alapkoncepcióival. A Fizika Tanszék előadójában Öveges-kísérletek zajlottak, a csillagvizsgálóban megfigyelték a Napot.

A Savaria Egyetemi Központ az ELTE Gothard Obszervatóriummal és a Gothard Jenő Csillagászati Egyesülettel közösen tartotta az ingyenes rendezvényt, hogy bevezesse a fiatalokat a természettudományok sokszínűségébe, megmutassa a fizika-, kémia-, matematikai tudományok alkalmazhatóságát, mindennapi eszközeink fizikai-műszaki alapkoncepcióját, hogy jobban megértsék a világ alapjait, folyamatait. A programokon több mint száz gyerek vett részt.