Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Egyetemi lelkészek találkoztak Szombathelyen

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-02-06

Egyetemi lelkészek találkoztak Szombathelyen

2017-02-06, 14:09

   |   KATEGÓRIA: KULTÚRA

Szombathelyen rendezték meg a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját. Péntektől vasárnapig háromszáz fiatal lelkész és egyetemista vett rész a lelki és szellemi feltöltődés lehetőségét kínáló programokon.
Egyetemi lelkészek találkoztak Szombathelyen
10 éve, hogy elindult az egyetemi lelkészségek rendszeres találkozója. Az már az első alkalommal kiderült, hogy óriási az igény a személyes párbeszédre, az élmények, tapasztalatok megosztására. Idén a Szombathelyi Egyetemi Lelkészség vállalta a feladatot, hogy otthont adjon a programnak, ezzel is hozzásegítve a fiatalokat a hosszú téli vizsgaidőszak utáni feltöltődéshez. "Ez egy szellemi, lelki regenerálódást is jelent. A találkozó legfőbb portékája az a gondolat, hogy Isten elérhető, tetten érhető az egyetemisták életében is" - fogalmazott Németh Norbert egyetemi lelkész, főszervező. 

A fővárosból érkezett András atya, aki a fiataloknak az őket leginkább érdeklő témákról, például a szerelemről, a párkapcsolatokról beszélt. ,,A vágy nagyon könnyen megy rossz irányba, amikor az őszinte önátadás helyett a birtoklás az Istentől elrendelt iránya az önátadás" - tette hozzá Hodász András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem segédlelkésze. 

Tamás a műszaki egyetem katolikus közösségének tagjaként érkezett Zalaegerszegről. A rendezvényen találkozhatott régi ismerőseivel, emellett tartalmas élményekkel is gazdagodott. ,,Mostanában kicsit úgy éreztem, hogy lelkileg nem vagyok igazán a topon, szükségem volt arra, hogy rendezzem a lelki életem" - mondta Marx Tamás egyetemi hallgató. 

A szervezők az egyetemi lelkészeket és munkatársaiknak, valamint az egész Kárpát-medencéből érkező egyetemistákat

 imaalkalmakkal, szentmisékkel, csoportos beszélgetések lehetőségével várták, de a találkozón jutott idő Szombathely megismerésére és a szórakozásra is.