Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Egyetemi Lelkészségek Találkozója Szombathelyen

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-01-20

Egyetemi Lelkészségek Találkozója Szombathelyen

2017-01-20, 13:26

   |   KATEGÓRIA: KULTÚRA

Idén Szombathely ad otthont a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozójának. A február 3-án kezdődő háromnapos rendezvényre csaknem 300-an érkeznek a vasi megyeszékhelyre, nemcsak Magyarországról, hanem Erdélyből is.
Egyetemi Lelkészségek Találkozója Szombathelyen
Kilencedik alkalommal rendezik meg az egyetemi lelkészségek találkozóját. Idén a Szombathelyi Egyetemi Lelkészség vállalta a házigazda szerepét. "Egy kicsit ilyen ötletbörze nekünk a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek találkozója. Az egyetemisták részére pedig a nemzeti találkozó legfőbb célja, hogy mi, magyarok itt a Kárpát-medencében keresztényként élünk, és egyetemista korosztályhoz tartozunk, mi tudjunk találkozni, együtt lenni" - fogalmazott Németh Norbert egyetemi lelkész.

A programok összeállításakor a fő szempont az volt, hogy a téli vizsgaidőszak után lelki feltöltődést biztosítsanak a résztvevőknek. Közös játékkal, különféle sportolási lehetőségekkel, előadásokkal is készülnek a szervezők. "Idén az első előadás péntek este lesz. Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök Isten közelségéről fog beszélni az egyetemen, hogy az egyetemen hogy élhetjük ezt meg. Nagyon várom ezt az előadást, mert Őt már hallottam korábban is beszélni, és akkor is nagyon nagy hatással volt rám. A másik előadónk pedig Hodász András atya" - mondta Horváth Rebeka szakkollégista. A programsorozatban farsangi bál is szerepel. "Amit a bálról tudni kell, hogy mi nyitjuk meg egy nyitótánccal, azon kívül lesz tombola. Épp a várost járjuk tombolatárgyakért, úgyhogy értékes nyereményekre lehet számítani. Ezen kívül jó zene lesz és garantált a kellemes társaság is" - fogalmazott Teleki Blanka szakkollégista. 

A találkozót szentmise zárja az egyetemi lelkészség templomában.