Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
Támogatók

 

Home

Egyetemi workshop

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-11-16

Egyetemi workshop

2016-11-16, 13:59

   |   KATEGÓRIA: OKOS

Középiskolásoknak és egyetemistáknak szervezett egész napos workshopot a Savaria Egyetemi Központ Művészeti Intézete. A rendezvényen a résztvevők kipróbálhatták magukat a fotóművészetben, vagy az animáció készítésben, de akár graffitit is készíthettek.
Egyetemi workshop
A Sporttudományi Intézet könyvtárának falát díszíti majd az a graffiti, ami az egyetem Művészeti Intézete által szervezett workshop során készül. A rendezvényen középiskolások dolgozhattak együtt egyetemistákkal a képzőművészet különféle területein. "Olyan programok vannak, ami egy kicsit speciális, tehát részben nyernek betekintést abba a munkába ami itt folyik, de mondjuk így megismerhetik az oktatókat, a diákokat, az egész egyetemnek a légkörét, a feelingjét, hogy hogy zajlik a munka" - mondta Bordács Andrea, a SEK Művészeti Intézet vezetője.

A középiskolások így közelebbről is megismerkedhettek a művészeti intézetben folyó munkával, ami akár a pályaválasztásban is segítséget jelenthet nekik. "Az egyetemen szeretnék majd rajzot és magyart tanulni, ezért aki felkészít engem rajzérettségire, ő javasolta, hogy esetleg jó lenne, ha eljönnék erre a workshopra. Most itt ilyen monotípiát készítünk, mert itt ki lehet élni az ilyen színes kreatív vágyakat meg mindent" - mondta Ignéczi Dóra, a Nagy Lajos Gimnázium tanulója.

A diákok mesterfogásokat is elleshettek például az animáció-készítéséről vagy a kollázstechnikáról. A workshop nem csupán a gimnazistáknak, hanem az egyetemistáknak is tartogatott újdonságot. "Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, hogy új dolgokat is kipróbáljunk, ami nem csak a menetrend szerint halad, és én például a kalligráfiát választottam" - tette hozzá Rózsás Dorka egyetemi hallgató. 

A közös alkotás során született legjobb munkákból december 6-án nyílik kiállítás az intézet Zéro Galériájában.