Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

ELTE diplomákat adtak át Szombathelyen

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2018-02-17

ELTE diplomákat adtak át Szombathelyen

Szerző: frisss.hu Fotó: frisss.hu • 2018. február 17., szombat •   •  0
Szombathely rangját emeli, hogy a Savaria Egyetemi Központ immáron az Eötvös Loránd Tudományegyetem részeként ELTE diplomát ad diákjai kezébe. Magyarország első számú egyeteme, a városunkban megtelepedett nagyvállalatok igényeit fogja kielégíteni azzal, hogy ELTE diplomás mérnököket képez helyben. Sem a multiknak nem kell az ország másik szegleteiből idecsalogatni a szakképzett munkaerőt, sem a városnak nem kell attól tartania, hogy a fiatalok elvándorolnak.
ELTE diplomákat adtak át Szombathelyen

98 végzett diák kapta kezébe szombaton a diplomáját az AGORA Savaria Moziban tartott átadó ünnepségen.  Ahogy Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője fogalmazott, a végzős egyetemisták mellett azt is ünnepeljük, hogy ez az értékhordozó és hagyománytisztelő egyetem meglelte új otthonát az ősi Savariában, a mai Szombathely városában. A legfontosabb értéke egyetemünknek a szabadsága, az az egyetemi autonómia, amely a kiválóságot és az érdemet pajzsra emelve biztosította a történelem viharai között egyetemünk fennállását és fejlődését. Ugyanilyen fontos a tanítás, a tanulás szabadsága, ami biztosítja a korlátok nélküli tudományos vitát, amelyben csak az igazságnak van ereje, a hierarchiának nincsen.

Németh István, az ELTE-SEK-et vezető rektorhelyettes a technika világának rohamos átalakulásáról beszélt, s arról, hogy néhány évtized múltán a mesterséges intelligencia játssza majd a meghatározó szerepet életünkben.  Hozzátette, az emberi viselkedés, a megérzés, a szeretet, az egymáshoz fűződő kapcsolatok sohasem lesznek helyettesíthetők gépekkel, robotokkal.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere arra emlékeztette az egybegyűlteket, hogy néhány éve az akkor kezdő diákokat a város polgáraivá fogadta, ezért úgy illik, hogy a búcsúzásnál is  jelen legyenek a város képviselői, és arra kérjék a hallgatókat, maradjanak ebben a szép városban, gyarapítsák Szombathely értékeit.