skip to navigation

Az ELTE SEK nyílt napja

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2018-01-24
ISMERKEDÉS 
 

Az ELTE SEK nyílt napja

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyílt napján mintegy négyszáz érdeklődő középiskolás jelent meg a C épület aulájában. Németh István rektorhelyettes bejelentette: hamarosan megkezdik a középiskolai tanárok képzését.

„Szombathelyen középiskolai tanár-képzés lesz!”

– kezdte köszöntőjét Németh István rektorhelyettes a nyílt napon. A középiskolaitanár-képzés elindítása azért is fontos, mert egyrészt óriási hiány mutatkozik természettudományi tárgyakat oktató pedagógusokból, másrészt ez a lépés a tanárképzés megújítását is jelenti a teljes Dunántúlon. Szombathelyen tehát rövidesen nemcsak általános iskolai, hanem középiskolai tanárokat is képeznek.

A tájékoztatón egyebek mellett elhangzott: mindazok, akik felvételt nyernek az intézménybe, és 400 pont felett teljesítenek, pályázhatnak az ELTE kiválósági ösztöndíjára. Tavaly minden hatodik Szombathelyre jelentkező hallgató 400 pont felett teljesített. Ez kimagasló eredmény az egyetem történetében.

Az érdeklődők a nyílt napon információt kaphattak a nagy népszerűségnek örvendő gépészmérnök, rekreáció és tanári szakokról. Valamennyi szombathelyi alapszaknak elérhető a mesterfokozata az ELTE budapesti képzéseinek révén. – Én a pedagógusképzés felől érdeklődöm, mert tanító szeretnék lenni. Azt hallottam, hogy nagyon jó a képzés színvonala. Mindenképpen gyerekekkel akartam foglalkozni, úgyhogy azt hiszem, ez a pálya lesz az enyém – mondta érdeklődésünkre Rátkai Marianna. Iskolatársa, Bognár Izabella is Szombathelyen tanulna tovább. – Engem a rekreáció szak érdekel. Szombathelyen lakom, már többször megfordultam az egyetemen, megtetszett a légköre. Remélem, sikerül bejutnom. Más egyetemet nem is jelöltem meg, mindenképpen itt szeretnék tanulni – árulta el.
Az érettségizőknek február 15-éig kell eldönteniük, melyik felsőoktatási intézménybe jelentkeznek.

Submitted by Dora on 2018, April 10 - 12:40
Gyorskeresés a katalógusban

Menü

User login

Navigation

Calendar

«  

May

  »
M T W T F S S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

 

Google