Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Hargitai-Szombathelyi együttműködés

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-04-19

Hargitai-Szombathelyi együttműködés

Jó egy hónappal a testvérmegyei szerződés aláírása után Vas megyében járt Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke. A látogatás alapvető célja a turizmus tanulmányozása volt, de szóba kerültek a Szombathellyel való együttműködés lehetőségei is.

Vas megye és az erdélyi Hargita megye közötti együttműködés első szakasza az ismerkedéssel telt, de egyre inkább körvonalazódnak azok a területek, amelyek lehetőséget kínálnak a közös munkára. A hargitaiak fejleszteni kívánják a kapcsolatokat Szombathellyel is.

Borboly Csaba elnök, Hargita Megyei Tanács
„ Én bízom benne, hogy Szombathely is bevonásra kerül, amit már beszéltünk elnök úrral, a szakképzés olyan ügy, amiben jó példával jár lő ez a megye, és van néhány olyan szakma itt Szombathelyen is, akár az iskolák szintján tudunk együtt gondolkozni, közösen tervezni, pályázni, tanulni. „

A partnerek az együttműködésre jó lehetőségeket látnak a gazdaságban, a turizmusban, és az oktatásban is.

Majthényi László elnök, Vas Megyei Közgyűlés
„Van igény a hargitai részről, a tapasztalatcserére, tapasztalat átvételre, talán azt lehetne mondani kis túlzással, hogy ahol mi tartottunk a kilencvenes évek elején például turisztikai termékfejlesztésben, vagy marketingben, ők most tartanak ott. És ezt az időt tudjuk rövidíteni, ha megismerkednek az itteni jó gyakorlatokkal. „

Az idei feladatok között szerepel a Csíkszeredában is működő Sapientia Egyetem, valamint a Savaria Egyetemi Központ esetleges együttműködésének a vizsgálata, különös tekintettel a duális felsőfokú képzés gyakorlatára.

2017. április 19.