Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
«  
  »
M T W T F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Hová tűnt Takács főhadnagy bajusza? - Szalagtűzés a Bolyaiban

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-01-30

Hová tűnt Takács főhadnagy bajusza? - Szalagtűzés a Bolyaiban

Czika László

2017.01.30

Január végén ismét funkciót váltott a Bolyai gimnázium látványos metamorfózison átment tornacsarnoka – pelerinbe öltözött diákok vonultak a sebtében felépített színpadra, hogy osztályfőnökeiktől megkapják a jól ismert kék szalagot.

HIRDETÉS 

Hagyomány az intézményben, hogy a három osztály tanulóit az egyik végzős osztályfőnök köszönti. Rózsa Viktória tanárnő egy közös nagy vonatutazáshoz hasonlította az eltelt közös éveket, ahol a tanárok a kalauzolták a fiatalokat úticéljuk felé. Rendhagyó beszédének végén útravaló idézetként a Tankcsapda klasszikusa csendült fel.

Az osztályok műsorai sem nélkülözték az eredeti ötleteket. A tanárparódiák ismét taroltak, a közönség megtudhatta, miért lopták el az osztályfőnök (ismertebb nevén Takács főhadnagy) bajuszát, ki a tévedhetetlen, ki a humorzsák, és ki a galamblelkű tanár. Kiderült, hogy a magyar néptánc bármelyik ritmusra, akár a metálzenére is illeszthető, a tűzoltóruha sem akadály a formációs előadásra, s hogy az addig „kockának” vélt diák született rongylábkirály. A bolyaisokból nem hiányzott az önirónia sem, így lett a jövőkarikatúrákban a tervezett orvosi, mérnöki, pszichológusi pályákból cukrász, sírásó, vagy éppen gazdag feleség. A produkciók végére az osztályfőnökök homlokredőin kívül is minden kisimult – pontosan sikerültek a jelenetek, szépen szóltak a búcsúdalok, s szerencsére megkerült Takács főhadnagy úr emblematikus arcdísze is.

GALÉRIA