Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
Támogatók

 

Home

Igen, igen a szombathelyi mérnökképzésre

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2014-07-04
irdetés

 

Aki nem hiszi, pillanatok alatt utánajárhat, hiszen a a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) honlapjának „gyorslistáján” már ott szerepel az információ: "2014/7/XIV/4 alap indítás Bs1349 NYME gépészmérnöki támogatva". Tehát a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) pénteki ülésén rábólintott Szombathely egyik nagy vágyára, elviekben végre indulhat a városban mérnökképzés, nem kell fiataljainknak más megyeszékhelyre zarándokolni egy használható gépész diplomáért.

A szombathelyi gépészmérnök-képzés elindításáról egyébként még tavaly írtak alá megállapodást, az aláírók között volt az NYME, a szombathelyi önkormányzat, valamint a térség legnagyobb vállalatainak (BPW Hungária Kft., DELPHI Magyarország Kft., EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., Jabil Circuit Magyarország Kft., LUK Savaria Kft., Opel Szentgotthárd Kft.) küldöttsége. Persze, mindezt akkor bejelentették egy sajtótájékoztatón is.

A műszaki képzés erősítését a munkaerőpiaci adatokkal indokolták, azzal, hogy a térségben kevés a jól képzett műszaki szakember, márpedig a komoly kommunikációval beharangozott Pannon Mechatronikai és Járműipari Központnak erre van szüksége. Ez a központ fogja össze Vas és Zala megye nagy ipari cégeit, melyek között többségben vannak a járműipari és gépipari beszállítók.

A mostani akkreditáció az első fontos lépés, mindehhez viszont állami támogatás is kellene, hiszen az egyetem és azon belül a SEK költségvetését is jelentősen csökkentették. Kíváncsian várjuk hát a folytatást!