Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
«  

May

  »
M T W T F S S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Két pont között nem a legrövidebb út a leggyorsabb

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2015-10-10
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület és a NYME Sporttudományi Intézete a hétvégén Szombathelyen rendezi meg a tájfutók országos bajnokságát.
A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület és a NYME Sporttudományi Intézete a hétvégén Szombathelyen rendezi meg a tájfutók  országos bajnokságát.

A háromnapos rendezvény első napján Szombathely híres történelmi helyszínein haladtak át a versenyzők, de ott volt közöttük az egykori egyetemi-főiskolai tájfutó válogatott kerettag, Koczka Tibor is, aki rendhagyó városnézésnek nevezte a péntek délutáni programot. Ma már a város sportéletéért is felelős alpolgármestertől megtudtuk, hogy a verseny szombati, vasárnapi helyszíne a Falumúzeum és a Parkerdő lesz.

Az eseményen világ-és Európa bajnok  tájfutók és a jelenlegi hazai tájfutó mezőny élvonala is képviselteti magát.

 

Az országos bajnokság megnyitója a mazsorettek bevonulásával kezdődött, majd tizenkettő felsőoktatási intézmény sorakozott fel a Fő téren tartott köszöntőkre. 
Elsőként dr. Székely Mózes, a MEFOB főtitkára szólította meg a hallgatókat, amikor elmondta, hogy a tájfutásnak múltja, jelene és jövője is van, majd hozzátette, hogy abban bízik, hogy a legjobbak közül többen a magyarországi tájfutó világbajnokságon is részt vehetnek majd. 
A megnyitón Koczka Tibor alpolgármester elmondta: a futó akkor is nyer, ha veszít, mert a futás egy életforma. A jó tájfutó pedig jól tudja, hogy két pont között pedig nem feltétlenül a legrövidebb út a leggyorsabb. 

 

A házigazda nevében pedig dr. Németh István, a NymE rektor-helyettese köszöntötte a versenyzőket, aki szerint a gyorsaság mellett az intelligencia a legfontosabb. 
Az első napi eredményhirdetésen kiderült, hogy a férfiak ,A’ kategóriás versenyét Bakó Áron (BME) nyerte Fehérvári Dániel (TE) előtt. A hölgyeknél Weiler Virág (BME) győzött Kovács Filoména (PTE) előtt.   

 

Az országos bajnokságot számos kulturális rendezvény kíséri.

 

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIAhttp://www.frisss.hu/art/column-title-bg-dark-w.jpg); background-size: auto 100%; background-position: 0% 50%; background-repeat: no-repeat;">