Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Koszorúzás, kulturális műsor, elismerések adományozása a Berzsenyi-napon

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-04-26

Koszorúzás, kulturális műsor, elismerések adományozása a Berzsenyi-napon

2017. április 26., 20:28 szerző: Tóth Kata fotós: Unger Tamás 
 0 komment
Koszorúzással, kulturális műsorral, zászlóátadással ünnepelték az ELTE Savaria Egyetemi Központban a Berzsenyi-napot. Elismeréseket is átadtak.

Koszorúkat helyeztek el szerda délelőtt az A épület aulájában lévő Berzsenyi Dániel-emléktáblánál, majd ünnepség kezdődött a díszteremben az 1998 óta hagyományosan megtartott Berzsenyi-emléknapon. A költő A Magyarokhoz és A felkölt nemességhez című versei és Kodály-művek is elhangzottak azon a kulturális műsoron, amelyet dr. Németh Istvánnak, az ELTE koordinációs rektorhelyettesének ünnepi köszöntője követett. - A Berzsenyi-nap a mi napunk, a Berzsenyi brand, ahogy az ELTE-é is, kiválóak - így kezdte összefoglalóját a rektorhelyettes az ELTE-SEK integráció óta már látható eredményekről. Majd büszkeségének hangot adva kijelentette, kezd beérni a munka gyümölcse, erre utal a leendő hallgatói létszám alakulása. Gyorsmérleggel készült a szerdai alkalomra, a pályázatokkal kapcsolatban mondott összegzést. Három már nyert: ezek összesen 902 millió forintot hoznak Szombathelyre a következő két évben. nemrég adtak be három pályázatot 1 milliárd 150 millió forint összértékben. Lassan jogosult státuszt kap egy csaknem 700 milliós terv, és májusban esedékes egy újabb 150 milliós a Bolyai iskola struktúrafejlesztésére. - Bővüljön a kollégáink és a hallgatók létszáma, dolgozzunk közösen, és az eredmények meglesznek - zárta szavait.

 

 

Szombathely a hagyományok szerint zászlót adományoz az ELTE SEK-nek. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere adta át a zászlót dr. Németh Istvánnak a köszöntő után.

- Zászlót átadni felelősség és öröm, a zászló irányt mutat, meghatároz egy célt: együtt, egymásért, az országért, a jövőért dolgozva felelősséggel tartozunk - kezdte ünnepi gondolatait dr. Puskás Tivadar. Köszönetet mondott azoknak, akik 2008-ban amellett döntöttek, hogy Szombathely egyetemi város legyen és azoknak is, akiknek szerepük volt néhány évvel ezelőtt a műszaki képzés elindításában. Idén februártól az ELTE-integrációval új perspektívát kapott az egyetemi város, ezt is megköszönte a jelenlévőknek és mindazoknak, akik ezért dolgoztak. A szombathelyi felsőoktatás ünnepének nevezte a Berzsenyi-napot. Törzsgárda-elismerések átadásával folytatódott a rendezvény.

A dr. Bariska Mihályról, az ELTE SEK jogelődje tanáráról, lektorátusának vezetőjéről elnevezett díjat idén Jakab Roxánának ítélték. A SEK nyelv- vagy nyelvészet szakos, kiváló tanulmányi eredményt elért hallgatóját ismerik el minden évben a díjjal.

Tóth Kata