Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
«  

May

  »
M T W T F S S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Támogatók

 

Home

Legyen szerethető a matematika! – Vasi diákok versengtek

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2018-03-22

Legyen szerethető a matematika! – Vasi diákok versengtek

Hetedik alkalommal mérték össze tudásukat a megye szakgimnáziumainak és szakközépiskoláinak 9-10. osztályos diákjai a Szema - SZErethető MAtematika versenyen.

Tizenöt szakgimnáziumi és kilenc szakközépiskolai csapat nevezett az idei Szema megyei vetélkedőre. A háromfős, 9-10. osztályos tanulókból verbuválódott
csapatok nem több, nem kevesebb, mint száz percen keresztül dolgoztak öt feladványon, amelyek között volt geometria, kivágós-ragasztós feladat, „nem totó” elnevezésű gondolkodtató totó, rejtvények és fejtörők is.

 

 

 

 

Az SzMSzC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája csapata: Bodnár Bence, Cserpnyák Renáta és Brückner Áron Fotó: Szendi Péter

 

Az SzMSzC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája csapata a korábbi évek feladványait oldotta meg, úgy tréningezték magukat a tegnapi megmérettetésre – bíztak a felkészültségükben, győzni érkeztek tegnap az ELTE SEK dísztermébe. Minden évben arra törekednek, hogy szakmákhoz kötődő, gyakorlatias, életből vett feladatokat válogassanak össze, amelyek logikával, matematikai tudással megoldhatók, tudtuk meg Király Bernadettől, a megyei csapatverseny koordinátorától. A versenyt a hagyomány szerint az előző évben vándorserleget nyert iskolák szervezték – az SzSzSzC Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és a csepregi Nádasdy szakközépiskola voltak a házigazdák. Az utóbbi az idén is a legjobbnak bizonyult a szakközépiskolák közül; a szakgimnáziumok első helyezettje a szombathelyi Gépipari csapata lett.