Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
M T W T F S S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Támogatók

 

Home

Nyílt nap és filmezéssel kapcsolatos konferencia volt a program a szociális héten

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2018-05-11

Nyílt nap és filmezéssel kapcsolatos konferencia volt a program a szociális héten

Speciális filmezésről szóló konferencianapot rendeztek a Savaria Egyetemi Központban a szociális héten tegnap.

A fogyatékkal élő emberekkel való foglalkozásban új módszernek számít a filmkészítés. Az innovatív megoldás már bizonyított a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó (FÉHE) szervezetnél megalakult filmklub révén is. Általa bővült, és még hatékonyabbá vált az alkalmazott terápiák palettája. A tapasztalatokat konferencián összegezték a szakemberek. Koczka Tibor alpolgármester arra biztatta az alkotókat, hogy műveikkel bátran keressék a helyi médiacsatornákat, hogy minél többen megismerkedhessenek különleges látásmódjukkal. – Szombathelyen nagy hagyományai vannak a filmezésnek, a filmkészítésnek, gondoljunk csak a Savaria Filmstúdióra, vagy a filmszemlére, telitalálatnak érzem ezt a mostani találkozót, hiszen arról szól, hogy fogyatékkal élők készítenek filmet. – fogalmazott az alpolgármester. Németh Klára, a FÉHE ügyvezető igazgatója hozzátette: pozitívum, hogy sikerélményük van. Megláthatjuk a látásmódjukat, mennyiben más, mint egy egészséges emberé, mennyivel több, mint a miénk.


Koczka Tibor a filmezés szombathelyi hagyományairól is beszélt Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Az előadássorozatot Asztalos Zsolt kulturális menedzser nyitotta, aki a szociális művészeti műhelyekkel kapcsolatos eredményekről számolt be.
A Szociális hét programjaként nyílt napot tartottak az Esőemberke Alapítvány foglalkoztatójában. Cél volt, hogy bemutassák az érdeklődőknek a csökkent munka- képességűek számára felkínált munkalehetőségeket.

CÍMKÉK