Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
«  

May

  »
M T W T F S S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

NYME - Ösztöndíjra pályázhatnak a tanárjelöltek

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2016-02-10
Nyugat-magyarországi Egyetem, Berzsenyi-kar - az osztatlan szakokat ötvenféle szakpár-variációban ajánlják a leendő hallgatóknak.
 Jövőorientált képzésekre várja a diákokat az NYME szombathelyi Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kara, amelynek módszertani kultúrája az értékteremtő, gazdasági érdekeket is szolgáló, versenyképes tudás megszerezhetőségén alapul.

Összhangban a kutatás, képzés, gyakorlat

Magyarországon öt éven belül pedagógushiány lesz a jelenlegi tanári társadalom elöregedése okán. Így a pedagógus-életpályamodell jó stratégiát, megfelelő elhelyezkedési lehetőségeket teremt. A felértékelődő pedagógusképzésben döntő fontosságú, hogy olyan tanárok kerüljenek ki az intézményből, akik a digitális technikába belenövő diákokkal érdemben legyenek képesek foglalkozni.

A leendő tanárok megtanulják, miképpen támogathatják majdani diákjaikat a korszerű egyéni tudás felépítésében. Az infokommunikációs eszközök használatát beépítik a tanórákba, hogy ezek segítségével ismerjék meg a világot.

A szombathelyi campuson működő Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központnak köszönhetően folyamatos a módszertani megújulás: kutatásaikat, korszerű elektronikus tananyagaikat beemelik az oktatásba, és a Bolyai János Gyakorló Általános Iskolában ki is próbálják. A kutatás, a képzés és a gyakorlat összhangjának megteremtésével az ott végzett munka egyedülálló az országban.

Újraindul  az andragógia mesterképzés

A képzési kínálat erősségei az idegen nyelvi alapképzések és a történelem-alapképzés. A térítésmentes idegen nyelvi képzés egyben az intézmény szolgáltató profiljához tartozik: a szombathelyi campus valamennyi hallgatóját segíti a nyelvvizsgára való felkészülésben, hiszen az alapdiplomához középfokú nyelvvizsga szükséges. Az osztatlan tanárszakokat ötvenféle szakpár-variációban ajánlják.

A diákok Klebelsberg-ösztöndíjra pályázhatnak, ami havi 35–70 ezer forint lehet szakpártól függően. A bölcsész- és tanárképzés mellett tanítóképzés is zajlik a karon. A 2–3–5 féléves mesterképzésekre jellemzően azok jelentkeznek, akik itt szerezték az alapdiplomájukat is.

 Tesztelik a hallgatókat  az NYME Savaria Egyetemi Központ Sporttudományi Intézetének terheléslaborató- riumában.
Tesztelik a hallgatókat az NYME Savaria Egyetemi Központ Sporttudományi Intézetének terheléslaborató- riumában.

 

Újraindul az andragógia – felnőttekkel foglalkozó tudomány –  kétéves mesterképzése, ami az egykori művelődésszervezés szakosoknak továbblépési lehetőség.

A sporttudományi szakok – a Magyar Akkreditációs Bizottság megállapítása szerint – a térség legmagasabb színvonalú képzései. Ezek a legnépszerűbbek az érettségizettek körében, akik az itt megszerzett végzettségükkel jól el tudnak helyezkedni a környékbeli fürdőkben, szállodákban, itthon és Ausztriában. A kar kínálatát színesíti a művészetközvetítő képzés: a képi ábrázolás alapszak mellett újraindul a kézműves szak. A zenei képzés pedig az egész térség igényeit szolgálja.

Széles körű nemzetközi lehetőségek

Az NYME Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar hallgatói közül sokan érnek el jó eredményeket az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon. A tehetséggondozást három szakkollégium minőségi tematikája is szolgálja. A széles körű nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően félévente több tucat hallgató vehet részt külföldi (3–12 hónapos) tanulmányutakon.

Az Erasmus-program révén a hallgatók Norvégiától Törökországig sok helyen megfordulnak. Ez – a tapasztalatszerzés és a nyelvtanulás mellett – fontos elem valamennyiük életrajzában, hangsúlyt kap az álláskeresés során is.

Személyiségfejlesztés felsőfokon

A társadalmi esélyegyenlőség jegyében a „mindenki iskolája" megteremtése a cél. Ezért olyan tanárokat képeznek az NYME Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Karon, akik megismerik a személyiségfejlesztés korszerű eljárásait, használni tudják a modern oktatástechnikát és humánus beállítottságúak. A harmadik évezred ugyanis a méltányos pedagógia évezrede. Megtanítják a leendő pedagógusokat az „elfogadásra" annak érdekében, hogy majdan az osztályokban minél kisebb legyen a súrlódás a tanulók között és alacsonyabb legyen a lemorzsolódás.