Gyorskeresés a katalógusban
User login
Calendar
«  
  »
M T W T F S S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
Támogatók

 

Home

Az olimpiai bajnok Csollány Szilveszter oktatja a tornát a szombathelyi SEK-en

Megjelenési adatok
Megjelenés dátuma: 
2017-09-14

Az olimpiai bajnok Csollány Szilveszter oktatja a tornát a szombathelyi SEK-en

 

 

 
A sportoló azt mondta, ez teljesen más, mit az edzősködés.

 

 

 

 

Új oktatója van a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központnak, az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok tornász Csollány Szilveszter tanítja a jövő testnevelő tanárait.

- Egy teljesen szokatlan módon kezdődött számomra ez a kaland. Épp az egyik edzőteremben voltam, amikor odalépett hozzám az egyetem egy akkori végzős hallgatója, és azt kérdezte tőlem, hogy megadnám-e a számomat, mert a szombathelyi egyetemről keresnének. Persze, hogy megadtam. Aztán nem sokra rá érkezett is a hívás, hogy az egyetem vezetői azt szeretnék, ha én tanítanám a szertornát a hallgatóknak - mesélte a Nyugatnak Csollány Szilveszter.

A sportoló egyébként továbbra is a szomszédos Sopronban lakik, hetente egyszer tart órát az egyetemen, így ingázással oldja meg a dolgot.

Csollány azt mondja, hogy ez az első alkalom, hogy ebben a szerepkörben próbálja ki magát, de ő is és az egyetem vezetősége is elégedett lesz a munkával, akkor semmi akadálya a folytatásnak.

- Az edzőködést csináltam már, de ez egy teljesen másfajta munka. Itt azt kell megtanítanom, hogy hogyan tanítsanak egy egy elemet a diákoknak a leendő tanárok. Hogyan segítsenek be. Milyen izmokat kell fejleszteni ahhoz, hogy végrehajtható legyen egy feladat. Bár a két műfaj, az edzősködés és az oktatás, nehezen összehasonlítható de talán azt mondanám, hogy ez a nehezebb. Mindenesetre most nagyon élvezem és bízom benne, hogy hosszútávon tudunk majd együtt dolgozni az egyetemmel.

Csollány első félmaratonját Szombathelyen futotta

A hétvégén rendezték meg a Savaria Félmaraton futóversenyt, ahol Csollány Szilveszter is rajtvonalhoz állt és sikeresen teljesítette a 21 kilométeres távot.